tirsdag 30. august 2016

Gamle norske tapeter

Stort utvalg av hjemmeinnredning. Handle raskt og enkelt på Ellos. Kjente merkevarer til gode priser. Tapetene har både mønster og uttrykk som vil gi rommet historisk stil og atmosfære.


I hytta ved Mjøsa har Hege bidratt med fargevalget, tapeten kommer fra Norsk Arv kolleksjonen.

Flere og flere ser verdien av å vare på gamle hus, interiøret trenger ikke å se identisk ut med det som har vært mener jeg, men det er en smakssak. Mange ønsker at interiøret skal males med gamle linoljefarger og ønsker å få laget tapeter. Du kan også finne kopier av tapeter fra samme periode som prøven din. Mange av de store tapetprodusentene trykker fortsatt historiske mønstre. Opptrykk av gamle mønstre.


Har du funnet rester etter gammel tapet i veggen kan denne brukes til å trykke et nytt tapet. En tapetmaker kan etter en prøve rekonstruere det originale tapetet. Her er også design i border.

Som i stilhistorien ellers varierer ulike tema og dekorasjonselementer i popularitet. Tapetene forteller også om en utvikling i produksjonsmetoder. Kvaliteten på tapeter avhenger av hva de er laget av. De varierer i slitestyrke, bruksområde og hvordan de henges opp.


Tapetene er et resultat av et samarbeid mellom Riksantivaren og bygningsvernspesialist Else Sprossa Rønnevig. Spesialforretning for tapet og tekstil. Finnes i flere farger.


Norges største nettbutikk. Dette var en meget populær tapet. Hasseldalen ble funnet utenfor Grimstad. De blir så satt i produksjon etter gamle produksjons måte. Julpyssel med tapet.


Tillsammans med fotografen och stylisten Malin Mörner har vi på Boråstapeter tagit fram en serie av härligt julpyssel. Till andra advent visar Malin hur du skapar dekorativa papperskulor av tapet. Trykk på bilde av tapetet for å se flere farger.


I tillegg til de tradisjonelle papirtapetene er det kommet både tapet uten papirbakside og tapet hvor papirbunnen er trukket med kunststoff (f.eks. vinyltapeter), med tøy (f.eks. strietapeter) eller med garn (f.eks. lintapeter).

Slik fjerner du gammelt tapet ! Tekst: Øivind Skorve, 15. Jan Larsen, Jon Halvorsen, Chera Westman. Sitter sporene fra 90-tallet bokstavelig talt fast på veggene?


Her får du tips til hva du kan gjøre med det gamle tapetet. Tapetkollekskjonen er laget i samarbeid med Riksantikvaren og Norsk Institutt for Kulturminneforskning ved vitenskapelig rådgiver Jon Brænne. Jeg ser virkelig fram til å utvikle kolleksjonen i smarbeide med Jon. Sanderson er en velrenommert og innovativ Engelsk produsent av tekstiler og tapeter. De vakre tekstilene er kjent for sine klassiske blomster, ofte i en blanding av lin og bomull av høy kvalitet m. Det er godt å ha hans ekspertise i ryggen.


Hvordan fjerne tapet ? Du kan få kjøpt tapetoppbløtere som bløter opp tapetet og løser opp tapetklisteret. Om fukt ikke hjelper, kan du ved en dampmaskin få fjernet tapetet. Gamle og nye norske fiskebåter. Old and new Norwegian fishingvessels) has 34members. Legg gjerne inn litt informasjon om fartøyet og dens historikk.


Historiske Hus - Etter antikvariske prinsipper og med kjærlighet for gamle hus. Separering av tapeter. Biedermeier på sitt vakreste. Skjeggenes - hagetrapp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg