tirsdag 23. juli 2019

Oljemaling eller oljedekkbeis

Bestill enkelt i vår nettbutikk. Eller besøk en av våre butikker. Finn beste oljedekkbeis. ZapMeta Tilbyr Oversikt fra Søkemotorer. Et kvalitetssett fra pigment med variable størrelser.


Både oljedekkbeis og oljemaling gir en dekkende film, men maling gir en tjukkere film og har lettere for å flasse enn dekkbeis. Det skyldes at den tørker ut i sola og blir sprø. Men den flasser ikke om grunnarbeidet er godt og den ikke står for lenge. Etter 80-tallet har det gått stadig mer oljedekkbeis på bekostning av oljemalingen. Oljedekkbeis er en slags mellomting mellom beis og maling: Den dekker mer enn vanlig beis, men er i utgangspunktet litt mer transparent enn maling.


Etter noen strøk kan den imidlertid bli svært dekkende. Oljedekkbeis ble tidligere brukt i stedet for maling for at man skulle slippe å skrape før neste runde. Alt treverk, også trykkimpregnert, mur og stein bør overflatebehandles før eller siden.


Oljemaling eller oljedekkbeis

Maling, beis eller dekkbeis? Beis er en transparent overflatebehandling som lar treverkets struktur og overflate være til dels synlig. Strukturen vil avta noe for hver behandling, mens beisfargen blir kraftigere for hvert nytt strøk. Jeg har ny bordkledning og velger oljedekkbeis fordi den trekker inn i treveket og samtidig gir glatt finish. Har du bordkledning som er mettet med maling, og vil ha ny farge eller dekke skikkelig, da velger du oljemaling.


Flügger Classic trekker dypt inn i porøst treverk og metter det, slik at treet igjen blir motstandsdyktig. Bruk beis eller dekkbeis de første årene, så kan du male. Har du behandlet mye med beis kan du etterhvert gå over til en maling som vil gi deg mye lengre levetid på utseendet. Oljedekkbeisen er dekkende, det vil si at likevel vil noe av treets struktur være synlig. Med oljedekkbeis får du lengre vedlikeholdsintervall enn med beis, det normale er fra til år.


Det betyr at fuktigheten i treverket kan fordampe uten at beisfilmen ødelegges. Skal du bruke dekkbeis eller maling seinere, må du ikke bruke beis som inneholder tjære eller linolje. Til toppstrøk anbefales vår standard Gjøco Oljedekkbeis eller vår høykvalitetsmaling Herregård Exclusive Oljedekkbeis.


Ny kledning og høvlet treverk gis strøk. Husk å behandle endeved ekstra godt (3-strøk). Ved skifte av farge på tidligere beisede hus, spesielt fra mørkt til lyst vil to strøk være nødvendig. Grunnlaget for et godt resultat med oljemaling er at underlaget er tørt, og grunnet - helst mettet - med oljebeis eller fortynnet oljemaling. Det er også viktig at den utvendige kledningen er lektet ut, slik at fuktighet som kommer inn i og bak kledningen tørker fort.


Oljemaling eller oljedekkbeis

Værbestandig oljedekkbeis for utvendig treverk. Tilsatt sopphindrende midler. Gjør at treverket får en avdempet trestruktur. Drygolin Oljedekkbeis er lett å påføre.


Vi selger kun hvit maling på nett. Innholdet på denne nettsiden er beskyttet av opphavsretten og tilhører MAXBO. For å bruke materiale fra vår hjemmeside kreves skriftlig tillatelse. Butinox Oljedekkbeis benyttes til utvendig treverk hvor man ønsker et dekkende utseende, men med en avdempet trestruktur. Anbefales på nytt grunnet, tidligere beiset el.


Benyttes også på trykkimpregnert, grunnet treverk. Råd og tips - Mal eller beis aldri direkte i sollys. Meget værbestandig oljedekkbeis som fremhever treets struktur.


Du kan også selv se at det er flere av disse som har samme eller tilnærmet samme navn, i Norge som i Sverige For eksempel heter Rustas produkter akkurat det samme, både i Sverige og Norge, og Beckers, Flügger og Nordsjö heter nesten det samme - men med norske betegnelser som beis og maling i stedet for lasyr og färg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg