onsdag 3. juli 2019

Møblere liten leilighet

Super Leilighet med halvpensjon. Book ditt opphold i dag og spar penger - Se våre tilbud her! Finn din ferie i Norge. Kjør selv ferie i hele Europa. Masse av opphold med høy rabatt.


Spar penger på liten plass. Lær deg å sette pris på de mange fordelene ved liten plass. Små rom krever generelt færre møbler og tilbehør slik at du slipper godt unna budsjettmessig. Når man velger møbler til en liten leilighet , så velg et design med et lett uttrykk.


Det er Hege Kleins lille leilighet på Sinsen. Poenget er ikke hvorvidt møblene er tunge eller ikke, men om hvordan man oppfatter vekten. Ofte kan det være en god ide å velge lyse farger og materialer, men du behøver ikke å unngå et møbel kun fordi det er sort eller produsert i mørkt tre.


Få en liten leilighet til å virke større Øivind Skorve Foto: ifi. Det kan være en stor utfordring å innrede en liten leilighet. Men ifølge interiørarkitekt Trond Ramsøskar er det smarte grep du kan gjøre for å få leiligheten til å virke større enn den er. Dermed får hun utnyttet plassen bedre, og det skaper et mer helhetlig uttrykk.


Hun synes også det er viktig å gjøre en behovsanalyse i forkant av oppussingen og planlegge deretter. Du vil bli overrasket over alle behovene du ikke visste du hadde, og ende opp med en intelligent leilighet bygget på gode, gjennomtenkte løsninger. Har du så liten plass at du trenger en sofa som kan trylles om til seng, så velg i hvert fall en skikkelig fin som denne i rosa! Leilighet på kvadratmeter Slik bor du smart på liten plass Camillas leilighet er bare kvadratmeter, men lure løsninger gir god plass. Her får vi smarte tips for hvordan man kan innrede en liten leilighet.


Se også: Billig lite hus som kan settes opp på et par dager. Janet Lee har skrevet boka Living in a Nutshell, og i denne videoen viser hun oss noen av tipsene sine for hvordan å designe en liten leilighet for å få mest mulig ut av arealet. Ikke vær redd for store møbler i en liten leilighet , sørg bare for at de får nok luft rundt seg.


I et trangt rom passer det dårlig å presse inn et stort garderobeskap som begrenser mulighetene for resten av møbleringen. Dette finner du på IKEA fra kroner og oppover (eller gratis på finn.no). Skal du bo på studentbudsjett, blir det fort liten plass å boltre seg på.


Da er det viktig at du prioriterer møblene du faktisk trenger. Spør deg selv: Trenger du egentlig sminkebordet eller den ekstra gulvlampen? Fjerner du unødvendige møbler har du mer plass til en ordentlig arbeidspult eller seng, for eksempel. For meg er det viktig å ha en leilighet som er min, og ikke bare SiO sin, sier Hanne Aker (25) Hun bor i en parleilighet sammen med kjæresten. Leiligheten er på kvadratmeter, med soverom, et lite bad og åpen kjøkken-stue løsning.


Både jeg og kjæresten tilbringer mye tid hjemme, og jeg elsker å ha det hjemmekoselig, sier hun. Ti tips for små boliger. Alt må slett ikke være ensartet for at det skal bli harmoni i en liten leilighet.


Ulikheter skaper også helhet. Farger gir rommene personlighet og er med på å skape en ramme som man kan møblere innenfor. Velg gjerne nyanser innen samme farge, som skaper en helhet. Interiørarkitekt MNIL Kathinka Dalseg Størrelse: Har du liten stue, bør du velge et gulv med mørk flate. Det gir inntrykk av et større rom.


Men velger du mørke vegger og kontrastvegger med for eksempel mønstrede tapet, virker stuen mindre. Et tapet med mønster kan være morsomt og lekkert, men det går fort ut på dato. Møbler med flere funksjoner og løsninger er essensielt om du har liten plass.


Møblere liten leilighet

Dette kan hjelpe til med å skjule, og skaper et renere uttrykk i en liten leilighet. På dagtid kan den sosialiseres i og brukes som oppbevaringsplass samtidig som den er god å sove i på natten, sier spesialisten. En sofa kan han mange funksjoner. Med en liten leilighet har det vært viktig for meg å tenke funksjonelt, samtidig som det skal være estetisk pent, forklarer hun. Og med funksjonelt mener hun lure løsninger og mye lagringsplass.


Som det vegghengte skapet under tv-en i stuen, og det hvite Ikea-kjøkkenet med høye overskap. Men mest fornøyd er hun med sitt nye mini-bad. Her er vi seks personer (det står 2-personer) uten problemer og bruker stablekrakker som sitteplass.


Møblere liten leilighet

Stablekrakker bruker jeg ellers til småbord ved behov. Har en liten leilighet og en enda mindre hytte, er derfor vant med å utnytte plassen samt flytte litt frem og tilbake på ting. Anbefaler deg ikke loftseng, men dette er selvsagt. Arkitekten poengterer at en liten bolig må ha avlastnings- og bokhyller fra gulv til tak, og faste sitteplasser. Her er hylleavdelingen en stue, hvor man sitter og omkranser et tomrom som gir følelse av større plass.


Om kvelden blir den et soveværelse som fylles opp av sengen når den slås ned.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg