onsdag 3. juli 2019

Maling av vinylgulv

Alt du trenger av bo- og byggevarer. Se hele utvalget i vår nettbutikk! Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo.

Kjøp tepper med valgfrie mål. Hos Ruugs lager vi gulvteppet ditt etter dine mål. Til våte rom er ikke maling av vinylgulv like uproblematisk, og man kan ikke regne med et varig resultat ved maling av vinylbelegg i våtrom.


Vi i Villas ekspert på maling , tapet og gulv, Kristian Owren, svarer: Hvorvidt gulvbelegget kan males, kommer an på hvilken type gulvbelegg det er snakk om. Myke, heterogene vinylbelegg, såkalt boligvinyl, er dårlig egnet for overmaling. Disse gulvbeleggene er myke og gir dårlig heft, og malingen vil kunne sprekke opp og flasse av.


Problemet er at denne typen vinylgulv er såpass myke og elastiske at du kan risikere at malingen, som ikke er elastisk, vil sprekke opp. Noen opplever også en kjemisk reaksjon mellom maling og vinyl, som kan gi skjemmende merker og klebrende overflate på gulvet.

Har et forferdelig vinylgulv på badet i brunt 70-talls mønster som jeg gjerne vil bli kvitt. Veggene er standard baderomsplater med et marmoraktig mønster. Kan helt fint tåle veggene, men i kombinasjon med gulvet får jeg neller av å gå inn dit. Les også: Sørg for at du velger riktig maling før du starter malearbeidet hjemme.


Male nytt ubehandlet tregulv. Vask gulvet med gulvrens. Nytt treverk kan skille ut stoffer og væsker som legger seg på overflaten og kan forhindre jevn påføring av maling , samt hindre god heft.


Skal skrive egentreningsplan for gym i skolen, og skulle da hatt oversikt over hva som trenes av muskler ved jogg. Selvfølgelig lår, legg, osv. Men kunne trengt noe.


Epoxymaling består av to komponenter. Det er en base, en såkalt epoxyharpiks, som blandes med en herder umiddelbart før du skal male. Den kjemiske sammensetningen gjør materialet stivt og ekstremt sterkt når de to komponentene herder.


Har alltid hatt en glødende Interesse for Interiør og Oppussing. Her inne på bloggen deler jeg oppussingsprosjekter og etter hvert er det blitt mange DIY av paller. Før - Etter bilder av prosjekter.


Påvirkning av sterke kjemikalier med høyt pH-verdi, vil kunne skade eller misfarge belegget eller overflaten.

Skal jeg velge løsemiddelbasert eller vannbasert maling ? Løsemiddelbasert maling brukes der det kan være urenheter i betongen fra før (olje, fett osv.). Denne versjonen er normalt vår anbefaling i garasje, fjøs, verksted og lager. Lukter sterkt under og rett etter påføring.


Husk å bestille tynner i tillegg til maling ! Din leverandør av lakk og maling. Stort utvalg og rask levering. Våre vinylgulv er utrolig slitesterke og holdbare, og er i tillegg både vanntette og hygieniske. Det finnes mange ulike dekorer å velge mellom, og takket være det patenterte klikksystemet PerfectFold(tm) V legger man det enkelt selv uten forkunnskaper eller spesielle verktøy.


Gulvet passer like godt til stue, gang, barnerom og kontor, med sine ulike farger. Klikkvinyl består av flere sjikt der toppen er et gjennomsiktig beskyttende lag mot riper, flekker og slitasje, under ligger selve dekoren. I bunnen ligger stabiliserende og slagfaste sjikt som sørger for at gulvet ligger stabilt og tåler mye.


Overtar snart nytt hus og har i den forbindelse bad med helsveiset vinylgulv som går litt opp på veggen i tilegg, som jeg gjerne skulle gjort noe med som ikke koster altfor mye. Er det noen som har noe erfaring med å male slike gulv? En fremgangsmåte jeg har fått anbefalt er: Slipe gulv.


Med et godt og naturtro utseende får du et flott gulv dersom du velger dette. Vinyl kuttes enkelt med en egnet skarp kniv, og vi anbefaler underlag som er anbefalt av produsenten. Vinylgulv er et godt egnet gulvvalg til både hjem og kontor. Trenger du hjelp til å velge. Vores håndværkere og eksperter svarer løbende på spørgsmål, eller måske er der en anden bruger som kan hjælpe dig.


Og som du sier, siden det er applikering og reapplikering av voksbelegg som gjør linoleum vannfast, har det alltid vært lite brukt i våtrom. Uavhengig av fargevalg, stil og atmosfære, skal du male badet, må du bruke maling tilpasset våtrom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg