onsdag 3. juli 2019

Fine farger til soverom

Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Se inspirerende bilder av soverom og finn de rette produktene. Marine, Protective and Powder Coatings Jotunkonsernet. Bytt farger på dette rommet. Drøm deg bort i harmoniske fargepaletter og detaljer som løfter helheten til himmels.


Her kan du boltre deg i inspirasjon til ditt nye.

Fine farger , nydelige og myke teksturer og behagelig atmosfære er blant ingrediensene som gjør et soverom behagelig å være i. Berntsen har også noen personlige preferanser for hvordan soverommet skal se ut. Personlig liker jeg helhvite soverom med hvite vegger, gulv og tak, og med deilige hvite tekstiler og ellers lyst interiør. Trenger du tips til et lite soverom ? Havets farger til soverommet. På denne hytta i Vesterålen har soverommene fått havets fargenyanser.


Kombinasjonen mot det rustikke gulvet er lekker! Foto: Nadia Norskott.

Styling: Kirsten Visdal. Kanskje verdens fineste blågrønne nyanse…? Vi foreslår i hvilke farger å dekorere soverommet.


Alle intense og aggressive farger som stimulerer oss bør vi ikke bruke. Gul, rø oransje, intense nyanser av rosa og grønn er forbudt på fargelisten. Deler du soverom med noen, velg lamper med skjerm – slik som Bollard fra Menu – så blir ikke lyset for sjenerende om én vil lese mens den andre vil sove.


Her finner du flere fine shoppingtips til lamper, som ikke sprenger kontoen helt. Det kan bli riktig så kule kombinasjoner! Disse er jo fine å kombinere med lysere beige toner for den som ønsker å holde det noe mer tradisjonelt.


Soverommet skal være en fredelig oase der søvn og avslapning står i fokus. Velg derfor farger som virker velgjørende og fredelige når du skal farge­sette rommet. Blåtoner kan med hell benyttes på soverom fordi det virker beroligende.


Det er også en farge som passer godt både på fjellet og ved sjøen. Berntsen forklarer hvilke farger som fungerer best på soverommet, og gir deg fullstendig ro og god nattesøvn. Duse og fine blå- og grønntoner er stort i trendbildet om dagen, og egner seg godt som bakteppe på soverommet.


Det er farger som assosieres med naturen, og derfor gir oss automatisk ro! Velg for eksempel rolige farger til soverom.

Fine valg er lavendel, dus blå eller mørkeblått. Unngå rødt og oransje i rom hvor du vil ha ro, de er veldig aktive farger som setter i gang mange prosesser i hodet, forklarer Dagny Thurmann-Hoelseth. Grottenveien 1: I spesialprogrammet til serien på TV har Jotun bidratt med tips til farger når du skal male soverommet! Ved å være bevisst og velge gode farger som passer til de enkelte rommene, kan du skape akkurat den stemningen du ønsker i ditt hjem. Her viser Lisbeth deg noen fine alternativer.


Hvilke farger passer til blått? Blått er en farge som også er lett å mikse med andre farger , men noen egner seg selvsagt litt bedre enn andre. Rødt og grønt er sikre kandidater, men også oransj og brente toner som sennepsfarger og litt sære gul-nyanser er fint til blått, sier farge-eksperten.


Naturens grønne farger er ofte forbundet med energi, velvære, balanse og sies også å være stressavlastende. En grønn fargepalett kan skape en vakker grønn harmoni der vi kan hente oss igjen. I tillegg til å skape en behagelig atmosfære, har matte malinger den fordelen at de gir en ekstra flott fargeopplevelse, med farger som oppleves rikere og dypere. Særlig vil de duse, litt mørkere fargene komme spesielt fint fram.


Og er det ett rom som særlig kler mørke, rolige farger , er det jo boligens mest intime rom. Dempede farger på vegger og tekstiler vil med en gang gjøre mye for stemningen. Sengetepper og fine puter kan gi sengen et slags sofapreg når den ikke er i bruk, noe som også understreker inntrykket av et oppholdsrom. Ta en titt på artiklene våre og finn inspirasjon til solskjerming, gardiner, pynteputer, pledd m. Her ser du våre mest populære farger på soverommet.


Hvis du vil prøve deg frem og fargelegge rom så trykk Se flere farger ’ og prøv vår store fargevelger. Her på siden får du også veiledning og how to-guides når du vil friske opp soverommet eller skape en ny stemning av hule, hotell- eleganse, fransk boudoir eller noe helt annet. Blant dem som er litt over gjennomsnittet opptatt av farger og interiør, er Jotuns høstlansering et høydepunkt, fordi den ofte sier noe om neste års trender.


Denne høsten kom malingsgiganten med et helt nytt fargekart, som skal speile viktige tendenser ved tiden vi lever i. Det har også vært påpekt og vist i noen undersøkelser at det kan være emosjonelle reaksjoner til visse farger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg