fredag 1. november 2019

Oljemaling på vannbasert maling

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo. Ingen minimumsordre - Kjøp nå!

Et kvalitetssett fra pigment med variable størrelser. I bunn og grunn kan man skille mellom to typer vannbasert og oljebasert. Hvor de respektive har forskjellige løsemidler. En vannbasert maling er en maling der bindemiddelet løser seg opp i vann. En akrylmaling faller under blant vannbaserte malinger.


Men oljebasert trebeskyttelse fungerer ikke på tre som tidligere er behandlet med vannbasert trebeskyttelse. Eller mener du det alltid har vært riktig at det er ok å male med vannbasert maling oppå oljemaling.

Vann er bra for miljøet. Malere ivrer veldig for vannbasert maling. Det skyldes at mange malere ble løsemiddelskadd pga. Svenske testfakta har tidligere testet interiørmaling (pdf), og den som kom best ut i testen var en vannløselig maling.


Også på interiørflater velger Ringsrød vannbasert , men påpeker at det er vanskeligere å påføre. Likevel mener han at med riktig verktøy, og erfaring med vannbasert maling så er det et naturlig valg. Så langt jeg kan forstå er denne vannbasert. Nå har en kompis av meg kjøpt inn spann med Drygolin oljemaling , som er blandet i feil hvit farge til hans bruk.


Jeg kan få denne malingen til en veldig god pris av han. Kan jeg da bruke oljemaling som andre strøk hvor første strøk av vannbasert maling ? Hos Maxbo finner du maling til utendørs bruk som beskytter mot det norske klimaet. Få forslag til vakre farger og gode malingprodukter når du skal male inne, male møbler, male huset eller pusse båten. Her finner du alt du trenger å vite om maling og beis.


Emulsjonsmalinger er en kombinasjon av oljebasert og vannbasert maling (oftest akryl-varianten). Du kan bruke vann til å fortynne disse typene maling - og til å rense penslene.

Sjekk før du kjøper Hva som er i malingen skal fremgå av HMS-databladet og etiketten på malingsboksen. Mange typer vannbasert maling kan nemlig uten problem brukes selv om det er malt med oljemaling før. Den fremste fordelen med alkydmaling er at den trenger noe inn i treverket og beskytter svært godt mot fuktinntrengning.


Alkydholdig maling gir også en blankere overflate med bedre utflyt og færre penselstriper sammenliknet med akrylprodukter. Du må lukke spannet godt og ikke la det komme til luft. Er det en sprekk eller åpning i spannet vil vannet mest sannsynlig fordampe.


Temperaturen er også viktig. Blir malingen utsatt for frost vil den bli kornete og det er bare å kaste den. Dette for å sikre deg en maling som er lysekte, og ikke vil blekne over tid. Hos oss kan du benytte kort eller Paypal. Vi anbefalte våre kunder å matte ned panelet med sandpapir for så grunne det med f. Jotun heft- og sperregrunning.


Deretter kan du male med vannbasert maling. Sommertid er maleti men det er lett å bli forvirret når man står foran hyllene i malerbutikken. Beis og dekkbeis, oljemaling og vannbasert maling.


Hva er det for noe alt sammen og hva skal man bruke hvor? Transparent beis Vi har bedt Vi i villas malingsekspert, Heidi S. Sørensen ved Maleriet Fargehandel AS om å forklare de ulike produktene. En meget værbestandig oljemaling for utvendig treverk som holder fargen i lang tid.


Meld deg inn i vårt nyhetsbrev! Vær den første til å motta nyheter, kampanjer og faglig innhold fra Maxmaling. Skal man bruke vannbasert maling oppå oljemaling , så er det viktig at man pusser ned ALL oljemalingen først.


Til denne gruppen hører malinger som fortynnes med terpentin, white spirit og lignende. Moderne løsemiddelholdige malinger inneholder ikke bare løsemidler, oljer og fargestoff, men er på samme måte som vannbasert maling oftest tilsatt andre kjemikalier, inklusive biocider. Oljemaling , løsemiddelbasert maling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg