tirsdag 26. november 2019

Profilerte gulvlister

Har du akkurat lagt nytt gulv, eller har du tenkt å gjøre det snart Da bør du samtidig gå til innkjøp av gulvlister hos Byggmax, for å sette prikken over i`en. Her finner du lister i alle farger, tykkelser, materialer og prisklasser. Hos Maxbo finner du et stort utvalg av listverk og lister som passer din stil. Kjøp på nett eller i butikk.


Har du et mer klassisk hus, kan profilerte lister og utskårne kanter og blokker være et alternativ. Bredde For brede lister stjeler en del av romfølelsen.

Hvis boligen har standard takhøyde inne – 2centimeter – bør du for eksempel ikke velge gulvlister som er høyere enn 5-centimeter. Byggvarehusene har som regel et mindre sortiment, mens spesialprodusentene har større utvalg. FORMALT GULVLIST Vanlige glatte gulvlister i de mest populære dimensjonene kan kjøpes i en ferdigmalt utgave. Vår nettside bruker cookies slik vi kan utføre bedre service for deg.


Gulvlister , taklister, utforinger og mye mer. Karmlister rammer inn dører og vinduer. Stilen på rommet endrer seg betraktelig ut fra om du velger glatte eller profilerte karmlister.


Når du velger karmlist bør du også beslutte hvordan du skal montere den.

Velg mellom å montere dekorklosser i hjørnene, gjæring eller å kappe endene rett av. Stiltre har i samarbeid med bygningsvernkonsulent Jo Sellæg utarbeidet serier med listverk innenfor forskjellige stilarter i norsk byggetradisjon. Profilerte taklister er vanskeligst.


Finn alltid vinkelen du skal gjære til, og still saga inn på denne, delt på to. Kapp heller litt for lite to ganger, enn for mye én gang. Ikke prøv deg på frihånd. Bruk kapp- og gjærsag eller gjærkasse.


Tren på kapp før du går løs på den lista du skal bruke. Hvordan kappe profilerte taklister. For det er ikke det samme som å kappe gulvlister , og har du fått til den ene vinklen som går innover,.


Det er forskjell på om du har et hundre år gammelt hus, eller hus fra nyere tid. Tenk at ryggen på saga er taket. Brede og profilerte lister markerer en litt eldre stil, og ser fasjonabelt og solid ut.


Har du et ønske om å holde det så enkelt som mulig, så velg uprofilerte lister til både gulv og tak. Jeg synes glatte lister ser kjipe ut, mens profilerte lister gir et mer harmonisk rom. Man må imidlertid se an boligen, man lister for eksempel ikke en funkisbolig med profilerte lister.


Lengder på meter, meter og meter gir enkel håndtering og minimalt med svinn. Disse listene tåler vann og litt røffere behandling.

Hva slags verktøy trenger jeg, hvordan skal den monteres? Med våre råd og tips får du det perfekte sluttresultatet! Mål lengden på veggen. På innvendige hjørner gjærer du listen i grader slik at baksiden av listen er lik lengden på veggen.


I tillegg til at vi tilbyr gulvlister i samme overflate som våre dører har vi også en smart gulvlist med ledningsskjul. Denne gulvlisten monteres med skjulte clips som medfører at du slipper å sparkle og male da det ikke brukes synlige skruer eller spiker. Hos MAXBO finner du et utvalg av taklist til overgangen mellom vegg og tak.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg