torsdag 5. juni 2014

Glass og metallemballasje

Nordens største nettbutikk for hjeminnredning. Shop online til gode priser. Få inspirasjon til hjemmet - sjekk ut våre siste interiørnyheter! Stort dekorsortiment.


Dekorer med detaljer fra Jotex.

Finn laveste nettpris her. Resirkulert metall og aluminium går direkte til Norsk Gjenvinning AS, som selger og eksporterer dette til smelteverk i Norge og utlandet. Kan man kaste keramikk i dunken for glass- og metallemballasje ? NEI, keramik, porselen og stentøy er en kritisk forurensning i glasset. NEI, spiker, skruer og annet metall skaper store problemer i vår prosess.


Glass- og metallemballasje går til materialgjenvinning, og blir råstoff til nye produkter. Glass blir til nye glassprodukter. Glasset blir sortert videre i ulike farger før det blir brukt i nye produkter.

Resirkulert glass brukes både til byggematerialer, isolasjon (glassvatt) og nye glassprodukter som syltetøyglass og drikkeflasker. Ytterligere informasjon: Glassemballasje fra farmasøytisk og kjemisk industri, samt sykehus o. Du kan i dag levere glass- og metallemballasje i containere som står utplassert ved mange dagligvarebutikker. All innsamlet glassemballasje ender på Onsøy utenfor Fredrikstad.


Der drives et av verdens mest moderne anlegg for sortering av råstoff fra glass og metallemballasje. Ved større volumer som fra bryggerier o. Sirkel jobber for å ta vare på disse verdiene på en måte som skaper nye. Det skal være enkelt for kommuner, renovasjonsselskaper og næringsmiddelindustri å drive både bærekraftig og lønnsomt.


Husholdninger i Avfall Sørs eierkommuner fikk utdelt nye dunker for glass- og metallemballasje. Metall er råstoff til produksjon av nye metallprodukter. Dunkene er grå dunk med burgunder lokk og har et standard volum på 1liter. Sortering av glass- og metallemballasje Kun emballasje I den nye beholderen skal det kastes emballasje av glass og metall, for eksempel syltetøyglass, hermetikkbokser, aluminiumsformer og –folie, flasker og bokser av glass og metall.


Hit har husholdningene kunnet levere glass- og metallemballasje til resirkulering. Emballasjen skal være tom når den legges i beholderen, og skylles lett i kaldt vann for å unng. Det fine med glass og metallemballasje er at det kan gjenvinnes gang på gang på gang, uten at kvaliteten blir dårligere.


Vi sender alt glass – og metallemballasje fra private til gjenvinning i Fredrikstad.

Her skilles glass- og metallemballasje før det blir gjenvunnet til nye produkter. Slik gir du glass- og metallemballasje evig liv 19. Dine tomme syltetøyglass og hermetikkbokser kan bli til nye produkter i hundrevis av år fremover.


Du kan også laste ned utskriftsvennlig fraksjonsmerke som PDF, dette kan henges opp for å hjelpe de ansatte med å sortere. Ved å gjenvinne glass- og metallemballasje , reduserer vi energibehovet i produksjons-prosessen med opptil prosent. Gå da til punkt og 3. Settes til veikant på tømmedagen Dunken for glass- og metallemballasje kan plasseres hvor du vil på eiendommen din, men på tømmedagen må den settes frem til veikanten innen kl. Returpunkter fjernes De fleste av kommunens returpunkter for glass- og metallemballasje vil bli fjernet.


Avfall Norge engasjerte Mepex for å beskrive og analysere verdikjeden for glass- og metallemballasje på en helhetlig og systematisk måte. Målet med prosjektet var å finne mulige forbedringer som kan gi mer effektive verdikjeder og renere råvarer. Metallet skilles ut og brukes til ny metallemballasje eller spiker, verktøy, golfkøller med mer.


Aluminium kan for eksempel bli til aluminiumsfolie, makrell i tomat-bokser og sykler. Siden det aller meste er emballasje, og vi ikke ønsker f. Lurer du på hva som skal hvor, kan du finne ut mer på siden om glass- og metallemballasje. Legg glass - og metallemballasjen løst i.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg