fredag 27. juni 2014

Nordisk møbeldesign

Stort utvalg av stoler, bor speil og annet innen moderne skandinavisk og nordisk design. Ta en titt å bli inspirert av vår smak. PH-lampa, Tripp Trapp-stolen, Stelton-kanna og Margrethe-bollen er eksempler på klassisk, nordisk design på sitt beste, men hva kjennetegner egentlig vår nordiske måte å formgi på?


I episoder går vi gjennom det nordiske hjemmet rom for rom. Hvorfor ser våre hjem ut som de gjør, og hvem er designerne som har skapt det typisk nordiske? Perioden og begrepet skapte en goodwill eller merkevareforståelse for nordisk design som fremdeles står seg, og fremdeles bidrar til å gi nordiske formgivere et godt internasjonalt omdømme.

Begrepet brukes derfor fremdeles, selv om det nå er vanskeligere å peke på en enhetlig nordisk designidentitet. Møbel-Design er Kongsbergs største møbel- og interiørbutikk! Møbler som er rene og lette i formen, laget i tidløse naturmaterialer som gir egenart og gjør alle produkter unike. På 50- og 60-tallet skapte begrepet Scandinavian Design mye oppmerksomhet om nordisk møbeldesign. Selv om det først og fremst var snakk om dansk, svensk og finsk design har denne perioden også hatt stor betydning for synet på norsk møbeldesign.


Det er stor interesse for norsk møbeldesign , både her hjemme og internasjonalt. Og interessen for de gamle klassikerne har økt veldig de siste årene, sier kurator og forfatter Mats Linder. Sider i kategorien Norske møbeldesignere Under vises av totalt sider som befinner seg i denne kategorien.

Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Hva en person tenker på som ”god smak”, ”god design”, eller ”vakkert” kan faktisk variere ut fra hvilket land. Og det var via den oppmerksomhet som kom vår Scandinavian way of life til del på den internasjonale arenaen, at forbrukerne hjemme for alvor fikk åpnet øynene for de gode verdier som nordisk design representerte den gangen.


I sannhet var det en annen ti og oppgavene var mer oversiktlige. Høstnyheter hos Pur Norsk. Med en ny årstid på trappene, flyttes fokuset innendørs. Myke linjer og lyst treverk er noe av det som kjennetegner våre møbler i nordisk design.


Våre dyktige møbelkonslulenter har satt sammen noen av sine favoritter. Start våren med ny inspirasjon. Skandinavia er kjent for sin elegante og funksjonelle design. Dagens designere fortsetter tradisjonen.


Sjekk ut Kinraden, Holger, Greta Gram, Fall Winter Spring. Tidligere i høst utlyste Nordisk ministerråd en designkonkurranse om bærekraftig møbeldesign , med fokus på stoler. HÅG Capisco, designet av Peter Opsvik, er altså norsk vinner og går videre til den nordiske finalen. Konkurransens mål er å øke bevisstheten om bærekraftig design og oppmuntre til designtenking i klimadebatten. Hunting har en bachelor i Rom- og møbeldesign ved Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering, mens Narud har en bachelorgrad (Hons) i Product Design fra Central St.


Nordisk design er anerkjent i hele verden, og selv om den minimalistiske streken ofte kan minne om japanske design – er den særegent nordisk.

Design fra Norden inspirerer en hel verden, og har vært en stor eksportsuksess. Kanskje er danskene aller mest anerkjent hva møbeldesign angår, men Norge, Sverige og Finland puster de i nakken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg