mandag 9. juni 2014

Male betongtak

Elastisk, akrylbasert betongmaling. Hvordan male tak Denne filmen gir deg en enkel veiledning til forarbeid og maling av slette tak inne. Gjør jobben riktig, og du får et vakkert resultat som holder seg pent i mange år.


Kantene males med en vinkelpensel som er godt mettet med maling. Første gang vi dypper penselen før vi begynner å male , drar vi av penselen litt på siden av malingsspannet for å få smurt godt med maling i penselen.

Så begynner vi å male kantene. Etter at kantene er malt, kan du begynne på selve takflaten. Denne bruksanvisningen gjelder for plass-støpt betong. Behandling av betong med jernarmering krever malingsystemer som bremser karbondioksid (CO2) fra å trenge inn i underlaget.


Dersom CO sammen med fuktighet, angriper jernarmeringen i betong, vil korrosjon (rust) dannes og armeringen vil svekkes. Begynn med å male flaten nærmest veggen med pensel, siden den er vanskelig å komme til med rull. For å unngå skjøter må du alltid male i lysets retning, det vil si fra vinduet og inn mot midten.

Er det flere vinduer i rommet, begynner du å male fra det vinduet som slipper inn mest lys. Mal hele taket uten pause, slik at overflaten blir. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon.


Begynn å male fra venstre til høyre, og når malingen har tørket, påfører du neste strøk i motsatt retning. Denne teknikken gjør at sporene fra rullen blir minst mulig synlige. Mal enda en del av listverket med penselen før du skifter tilbake til rull igjen. Fortsett på samme måte til hele taket er malt. Valg av malingstype avhenger av bruksområdet: Skal du lakkere møbler?


Betongtak eller gipstak males med matt vannbasert maling. Male veggene i et rom? Husk at du bør male med mattere maling i taken enn på veggene. Dette fordi lyset brytes annerledes i taket, slik at det ellers vil bli for blankt. Dispersjonsmaling: Egnet til maling av vegger og tak (innendørs).


Oppfukting og uttørking av gammel betong.

Hva har vi å forholde oss til når det gjelder vurderingggg g av uttørkingstid av gammel betong. Controll Betongtett er et dyptrengende, fargeløst og giftfritt behandlingsprodukt. Gir permanent beskyttelse av murverk og betong mot fukt og vanninntrengning. Ved å velge riktig maling, er det å male en betongflate et relevant alternativ for fargesetting av betongoverflatene. Spesialmalinger for betong har vist seg å ha lang levetid.


Erfaring viser at disse kan være vedlikeholdsfrie og fargeekte i mer enn år. Det tilsvarer rengjøringsintervallet for vedlikeholdsfrie fasader. Skru gipstak Hvordan du skrur gipstak. Her får du en utførlig instruksjon om hvordan du skrur gipstak.


En hobbysnekker ligger sjelden og ser i taket, men om du noen. Innerst i kjelleren har jeg et stort rom som jeg bruker som verksted og lager for diverse. Over rommet er det terasse, og dekket er av betong. En gang i tiden var det. Gnir jeg malingen godt utover, holder det akkurat til to strøk, tenker du.


Tørker fort - Skjolder kan ha flere årsaker, som forskjellig sug i underlaget og flekksparkling. Mens noen typer sparkelmasse er helt lyse, kan andre se litt skummelt mørke ut når de kommer på veggen, spesielt om du planlegger å male over med hvitt, og ikke ønsker å male hele veggen på nytt. Det er heldigvis ingen grunn til å fortvile. Sparkelmassen vil normalt bli et par nyanser lysere når den tørker. Har du en vegg av betong eller murpuss som skal helsparkles?


Følg vår enkle guide til hvordan du selv raskt og enkelt kan få fine og glatte vegger med.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg