tirsdag 17. juni 2014

Universell utforming as

Søk etter universell utforming as på den nye KensaQ. Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Veilederen for universell utforming gir praktisk hjelp til tilsyn med universell utforming.


Veilederen har sjekklister som kan brukes ved tilsyn eller danne grunnlag for utarbeidelse av egne sjekklister. Universell utforming. Definisjonen som legges til grunn i byggesaksdelen i plan- og bygningsloven er formulert som følger: ”Med universell utforming menes utforming eller tilrettelegging av hovedløsningen i de fysiske forholdene slik at virksomhetens alminnelige funksjon kan benyttes av flest mulig”.

Kompetansesenter for universell utforming. Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) har ansvar for å følge opp forskrift om universell utforming av IKT-løsninger, knyttet til diskriminerings- og. Rapport: Kartlegging av universell utforming i norske IKT-utdanninger. Særlig viktig er tilgjengelighet til utdannelse, arbei kultur og offentlige rom. Det skal ikkje vere spesialtilpassing til enkeltpersonar eller grupper, men løysingar som sikrar god tilgjenge og er brukande for alle.


Befolkningens kjennskap og holdninger til universell utforming. Tabell- og figurvedlegg til befolkningsundersøkelse om universell utforming. Nye IKT-løysingar skal vere universelt utforma frå 1.

Alle IKT-løysingar, inkludert eksisterande løysingar, skal følge krava om universell utforming innan 1. Difi fører tilsyn med at krava blir følgde. Den grunnleggende ideen bak universell utforming er å utforme samfunnet slik at så mange som mulig kan delta aktivt uavhengig av funksjonsevne. Målet er at universelt utformede løsninger skal kunne brukes av alle, slik at spesialløsninger unngås. Prinsippet anvendes ved utvikling av produkter, tjenester, bygg, infrastruktur m. Når nye barnehager, skoler og fritidsklubber skal tegnes, er det viktig at man tenker universell utfoming fra første strek.


Da fortalte Difi om hvilke forventninger de hadde til lærestedene. Standardisering er et viktig verktøy for å nå dette målet. KS jobber for å synliggjøre arbeidet med universell utforming i kommunesektoren. Den belyser strategi, prinsipper og. Råd for funksjonshemmede Rådgivende organ i saker som angår mennesker med funksjonshemninger.


Dokumenter om universell utforming i planlegging Planavdelingen, KMD. Forskrift om universell utforming av IKT-løsninger Hjemmel: Fastsatt ved kgl. Statens vegvesen skal ivareta universell utforming i alle ledd når vi planlegger, bygger, drifter og vedlikeholder.


Vi innarbeider temaet i nye og reviderte normaler og håndbøker. Vi jobber også med ulike FoU-prosjekter for å utvikle ny kunnskap, heve kompetansen og evaluere valgte løsninger. Vi trenger klarspråk for alle 21.

Lær mer om inkluderende uterom 21. Ikke mye som minner om universell utforming 21. Nytt uu-torg i Ski sentrum 21. Håndbok for tilgjengelige museer 19. Glatte fortau gir dårlig.


Vi tilpasser alle vår kurs til ønsket tema og målgruppe, og gjør vårt beste for å skape engasjement og spre kunnskap om faget. Vi holder en rekke kurs som har spesifikke detalj-tema, samt forskjellige overordnede kurs om universell utforming. Gjennom å ha arbeidet med universell utforming og individuelle tilpasninger av bygg i flere år, kjenner vi godt til de fleste av utfordringer man kan stå ovenfor i hverdagen. Vi har også verktøyene og kompetansen som gjør at de kan la seg løse. Denne anvisningen omhandler universell utforming av arbeids- og publikumsbygninger.


Vi er en totalleverandør. Den tar for seg de grunnleggende prinsippene for hvordan slike bygninger kan tilrettelegges for personer med nedsatt funksjonsevne. Anvisningen tar utgangspunkt i plan- og bygningslovgivningen med vekt på TEK1 som fastsetter et minimumsnivå av brukbarhet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg