torsdag 26. juni 2014

Male vegg ute

Tips og råd til hvordan du går frem når du skal male eller beise ute. Her kan du raskt finne ut hvordan du maler ute. På denne villaen er det på tide å male fasaden. Fasaden er forberedt og malingen kan begynne.


Forsikre deg om att været er meldt bra før du begynner. Det er best å male når det er overskyet.

Pass på at treverket ikke er for fuktig. En slik fuktmåler kan du låne av din fargehandler. Dyr kvalitetsmaling hjelper lite hvis man ikke har gjort ordentlig grunnarbeid med vasking av huset og skrubbing.


Jeg vil absolutt anbefale å male et liten prøveområde av veggen først, og se hvordan denne fargen ser ut, og hvordan den fungerer i nettopp det rommet, sier Sørli. Ikke begynn i hjørnet. Når du skal male en tapetsert vegg , må du først børste den ren og tørke over med en lett fuktet klut. Vevd tekstiltapet med innslag av jute, sjøgresstapet og lintapet må grunnes med Nordsjö Original Sperrehvit for å unngå at de krymper.


Deretter følger du instruksjonene for maling av vegger under.

Begynn med å male langs kanter, i hjørner og langs lister med en pensel (såkalt avsetning). Rull over avsetningen med en liten rull. Du får best resultat uten ujevnheter hvis avsetningen ikke har begynt å tørke når du starter å male hele flater.


Derfor bør du avsette en vegg om gangen. I en stue er det mange flater og hver flate krever egen fremgangsmåte og type maling. Skal du male panel eller male gipsplater? Er det kanskje tapet du skal male over?


Uansett skal du klare å finne svarene du trenger i våre guider. Bruk derfor en malingsrulle til vegg når du skal male. Den har litt lenger bust enn den man bruker på takene, og det er for å få litte granne struktur. Jeg bruker en på centimeter.


Du får dem også mindre, men vi foretrekker å bruke den brede rullen, sier Sypriansen. Hvilken maling skal jeg male huset mitt med? Nordsjö var først ute på markedet med selvrensende malingsteknologi. Vi har også ett komplett reservedel og tilbehør sortiment.


Hvordan male betonggulv? Steg Flaten må være ren, tørr og fri for oljestoffer. På tidligere malt underlag bør flatene rengjøres med f.

Trestjerner Gulvrens. IFITV: Mal tofarget vegg med utvisket linje 27. Er du i det kreative hjørnet og har lyst til å prøve noe litt annet enn en ensfarget vegg ? I denne videoen og trinn-for-trinn-guiden kan du se hvordan du kan male en tofarget vegg med en utvisket linje mellom de to fargene. Så er det tid for å rulle taket, forlengerskaft gjør jobben mye lettere og raskere. Du kan gjerne male litt inn på taket.


Rull like langt som du har malt listene. Planlegg malingen, vi vil male i kors – i begge retningene. Vi begynner med å male fra vinduet til høyre, neste strøk legger vi fra vinduet slik at vi maler med lysinnfallet. Mal aldri midt i solsteken.


Jotun Uteinspirasjon - Male ute. Maling som blir påført en skikkelig varm vegg kan blære seg. I tillegg blir malingen tynnere når den blir varm.


Men en dyrere maling kan bli mer lønnsom i lengden. Det kan være fuktig om nettene. Les mer om vedlikeholdsintervall. Male overgang vegg tak, uten taklister. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk.


Din malingsekspert på nett! Meld deg inn i vårt nyhetsbrev! Vær den første til å motta nyheter, kampanjer og faglig innhold fra Maxmaling. Selv om høsten er her kan du fortsatt beise med Trebitt Oljebeis.


Faktisk kan du beise i ned mot -grader så lenge underlaget er rent, fast og tørt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg