mandag 23. juni 2014

Male på linoljemaling

Reserver ditt Hotell i Male online. Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Linoljemaling er laget for å males på høvlet panel, noe den egner seg utmerket til.


Hvorfor skal du velge linoljemaling ? Er linoljemaling giftig?

Før i tiden inneholdt linoljemalingen ofte bly i form av blyhvitt. Dersom store mengder av slik maling må fjernes er dette både miljø- og helsefarlig. Av den grunn er det bedre å la slik maling bli sittende på veggen og bare skrape bort løs maling, rengjøre og male på ny med blyfri linoljemaling. Dette betyr at bruk av linoljemaling på en husfasade kan falle rimeligere ut enn moderne malingsprodukter som kan inneholde opp til løsemidler, som igjen fordamper. Hvis’du’vurderer’å’ male ’med’ linoljemaling ’og’trenger.


Den skal males i tynne lag med litt stiv pensel. Jeg er ikke noen ekspert eller fagmann på dette området, men har hørt litt på råd fra folk som driver med byggningsrestaurering og lest meg litt opp på dette med linoljemaling og linoljas impregnerende egenskaper. Vi fører i dag Gjøcos sortiment av linoljemalinger.

Har du først startet med linoljemaling , kan det være tryggest å fortsette med det. Et hus malt med linoljemaling og som overmales med andre malinger, kan få blærer i filmen. Men dette er imidlertid ingen regel. Våre tekniske eksperter i kundeservice besvarer daglig spørsmål fra dere kunder om hvordan male , hvilke produkter man skal benytte og gir mange gode råd og tips. Derfor tenkte vi, nå som sesongen for å male utendørs er godt i gang, at det var en god idé å vise dere svarene på noen av de vanligste spørsmålene her.


Filnavn: Oljemaling oppå linoljemaling ? Takk for at du laster ned. Hvis din nedlasting ikke starter innen sekunder, klikk her. Det er ingenting rent teknisk som sier at man ikke kan male med en vanlig oljemaling oppå linoljemaling , men man bør være sikker på hva som er påført veggene tidligere før man maler.


Du trenger ikke male igjen på opptil år, så lenge man bruker gode metoder og egnet maling. Det er bedre å fjerne annen type maling og begynne å bruke linoljemaling enn å skifte panelet på huset. Men få anbefaler dette til nye, umalte bygninger i dag.


Har du et rom eller flere du har planer om å pusse opp, og kunne tenke deg litt annerledes teksturer på veggene enn de vanlige? Eller har du et eldre hus som du gjerne vil beholde interiørstilen til? Claesson utvendig linoljemaling Hvit eller standard farge.


Jotun, hun som jobbet i malebutikken kunne fortelle meg at hun hadde vært på kurs hos Jotun og blitt fortalt at den beste utendørsmalingen Jotun har er nettopp linoljemaling fordi den står mye lenger enn annen maling og gir huset mulighet til å puste, hvilket vil si at fuktighet trenger inn. Vi leverer linoljemaling , kalkmaling, sioo-x treimpregnering, bygningsvernartikler, pensler m.

Det er heller ikke nødvendig for å få malingen til å sitte bedre. Valg av maling er ikke så vanskelig på nyere hus, og rådene i fargehandelen er som regel gode. På eldre hus er det ofte flere generasjoner maling, med ulike egenskaper.


Soppbefengte flater behandles med JOTUN SOPP- OG ALGEDREPER. GRUNNING: Ubehandlet treverk grunnes med JOTUN LINOLJEMALING tilsatt JOTUN WHITE SPIRIT. På sterkt sugende flater, tilsettes kun JOTUN WHITE SPIRIT. Flater som er malt med linoljemaling slites fra overflaten og innover når de utsettes for vær og vin og blir gradvis mattere. Dette er fordi linoljen trenger inn i overflaten, mens pigmentene blir liggende igjen i overflaten.


De kan da males på nytt, eller regenereres med ren, upigmentert linolje. Høyglanstrenden er på vei ut, men det er verdt å ta med seg at jo glattere overflatene er, jo enklere er det å rengjøre dem. Vi anbefaler derfor at du går for en blank eller halvblank maling, og dette er også grunnen til at man gjerne anbefaler blank maling på dører, lister og vinduskarmer. Så jeg brukte dette på vegger og listverk.


Da jeg skulle male dører inne, gikk jeg til Byggmakker Carlsen i Sandefjor og her ville dem ikke selge meg vannbasert en gang. Måtte ikke finne på å bruke det. Så da ble det oljebasert på dører. Gamle vinduer er håndlaget i kjerneved.


Glassene er gjerne ruglete og bryter lyset på en fin måte, vinduene kan vedlikeholdes og er laget for å vare. I mange tilfeller holder det å skrape bort løs maling og kitt, kitte opp på nytt og male med linoljemaling. Så holder de i 1år til! Tilbygg på gamle hus Behovet for mer plass skaper utfordringer for det gamle huset.


Ofte er tilbygg beste løsning - eksiterende bygg kan i stor grad forbli urørt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg