fredag 20. juni 2014

Gulvlakk med hvitpigment

Vi er opptatt av kvalitet, enkelhet, inspirasjon og miljøbevissthet. Med tiden har vi utviklet vår TreStjerner serie, og er stolte av å ha produkter til alle slags gulv og flater så du kan bevare gulvene å gi de nytt liv, enten du skal olje, male, lakke eller hardvoksolje ditt gulv. Med høy kompetanse og vektlegging av kvalitet bistår vi med rådgivning for gulvlakk. Det er viktig å velge riktig.


Han vokste opp med en far som var gulvsliper, og startet selv sitt eget sliperi for fire år siden.

Han har siden den gang slipt og fornyet mange ulike gulv. Det vanligste er å hvitlakkere, og de fleste vil ha matt lakk. Siden Furu er et mykt materiale anbefaler jeg å bruke hvitpigment.


En overflate behandlet med hardvoksolje vil ha den samme overflatefølelsen som et gulv med vanlig gulvolje. Når overflaten viser slitasje i vokssjiktet på utsatte steder som i en gang eller på et kjøkken, kan flekken eller ripene lett slipes over før man påfører et nytt lag med voks og lar det herde. Du kan olje med hvit olje– da blir det lyst og lekkert, oljet lunt utseende, ikke kjempelyst, men du ser hvittoningen godt. Gulvet vil gulne med tiden, for å dempe dette og bevare fargen behandle med hvit oljepleie innimellom.


Du kan beise det med hvitpigmentert interiørbeis.

Her velger du selv graden av hvitt som tilføres. Antallet lag med farget Satin Oil skal være maks. Husk at to tynne lag med olje gir et bedre resultat enn ett tykt lag. Så brukte vi strøk med silkematt gulvlakk med hvit pigment , kan velge sjøl kor hvitt man vil ha det.


Nytt gulv med maling Ønsker du et heldekkende uttrykk, kan du fint male gulvet. En ny farge vil gi rommet en helt ny stemning. Her kan man leke seg med både farger og glansgrader.


Dersom gulvet skal males, kan man oppleve heftproblemer dersom det ikke slipes i forkant, understreker Johansen. Han legger til at det med noen lakker holder å rense gulvet med lakkrens før ny lakkering, men hvis du ikke vet helt hva gulvet er behandlet med fra før, kan man risikere å være uheldig. For å være på den sikre siden er det derfor alltid en fordel med mattsliping. Pass på å fjerne alt slipestøv før du setter i gang med ny lakkering. Det så veldig grått ut før det tørket.


Dagen etter så vi hvor fint det kom til å bli. Neste lag med panellakk ble påført halv sju om morgenen – mens noen fremdeles sov :) Da vi kom hjem på tirsdag (etter å ha spilt tennis med våre venner Kristin og Thomas) ble første laget med blank lakk påført. Fordelen med vannbasert lakk er at den tørker fortere og lukten er minimert.


Dessuten så forsinker denne lakken gulningsprosessen i treoverflaten. Men ønsker du en mer klassisk oljelakk, så hjelper vi selvfølgelig med det også.

Vi legger også lakk med hvitpigment dersom du foretrekker et enda lysere sluttresultat. Gulvlakk – Trestjerne gulvlakk , matt. Eikås hytte: Vegg Østerdalspanel beis Lys Varde dbl.


Porøse, sugende treslag vil trekke mer beis enn harde treslag – noe som vil. I beis kan man tilsette ganske mye mer hvitpigment , farge hvitkalket , og man skal kun ta et strøk pga bl. Hele Norges nettbutikk for maling.


Fordelel med Monocoat er at man kan bli ferdig på dag med både sliping og oljing fordi at Monocoat legger man bare strøk med. Her viser jeg oljing av ett gran gulv , etter gulvslipingen. Oljen legges først med rull, for deretter å bruke en skuremaskin for å jobbe oljen ned i gulvet. Dette gulvet skal hvitoljes. Jeg oljet et lutet furugulv med pensel for få minutter siden (olje med hvitpigment ). Jeg tok rikelig med olje på – muligens for mye.


Oljing av gulv kan gjøres på mange måter og med mange forskjellige produkter, jeg bruker mye Monocoat komponent hvis kunden ønsker et oljet gulv. Men siden vi har hund så tilrådde han først å ha på et et hvitpigment strøk. Deretter strøk med gulvlakk. Hun lurer på om hun kan lakkere dørene med hvitpigmentert lakk uten å slipe dem ne alternativt bruke lakkbeis – eller om det holder å bruke en trerens på skapdørene. Vi forhørte oss med Alanor og Scanox, begge eksperter innen overflatebehandlinger.


I følge Klauseie, kan det fungere med en lakk med hvitpigment. Slik gjør du det - Olje Scanox Trestjerner. Unsubscribe from Scanox Trestjerner? Subscribe Subscribed.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg