fredag 20. juni 2014

Temperatur male ute

Presise og raske termometer for måling av feber. Men vær obs på temperaturen om natten,. Slik unngår du stygge malingsflekker når du skal male ute. Alle ekspertene er enige om at det er helt essensielt å være oppdatert på værmeldingen dersom du skal male eller beise utendørs nå.


Værmeldingen bør sjekkes både med tanke på temperatur og fuktighet.

De nye og moderne vanntynnede malingene skal ikke brukes når det er kaldere enn pluss fem grader ute. Tips og råd til hvordan du går frem når du skal male eller beise ute. Se Hvordan Male -filmer her Finn det riktige produktet på to steg: Steg 1. Når det er store temperaturforskjeller mellom dag og natt, blir det dugg ute. Dugg på en nymalt vegg vil gjøre veggen matt, og denne duggmattingen får man ikke bort med mindre man maler over på nytt. Om temperaturen svinger mye, kan det derfor lønne seg å male på formiddagen, slik at malingen rekker å tørke mest mulig før kvelden kommer.


Svinger temperaturen mye bør du passe på. Dugg på nymalt vegg gjør malingen matt, og dette får du ikke bort med mindre du maler over på nytt.

Det kan derfor lønne seg å male på formiddagen, slik at malingen rekker å tørke før kvelden kommer. Vanligvis måles temperatur inne i små trehytter. Stadig flere trehytter med manuell avlesning av temperatur blir erstattet av automatiske stasjoner, men reglene for måling er likevel de samme. Enkelte oljemalinger og beiser kan imidlertid brukes lenger ut på høsten.


Oljebaserte produkter vil tørke langsomt ved lav temperatur (tjæralin kanskje dager) Men ikke vent: Hvis du lar kledningen stå til våren må du fram med stålbørste for å fjerne døde tfrefibre. På den varmeste perioden på sommeren er det derfor morgen og kveld som er mest egnet, forteller malingseksperten. Kjapt og lekende lett å booke med. Bestill nå og betal ved utsjekking. I verste fall: Kan ubehandlet treverk stå ute en hel vinter Du bør behandle det i hvert fall ett strøk før vinteren, så sant det ikke er impregnerte materialer.


Bor du i innlandet med kaldt, tørt klima, så kan det gå bra allikevel, men det er ikke å anbefale i utgangspunktet. Varierer dette fra malingstype til malingstype? Må det ha vært x dager med temperatur over y grader før man maler?


Temperatur - og fuktlogger Hold kontroll på fukten. Eksempelvis spares mye tid ved å måle temperaturen i øret i stedet for i rektum - det kan være av betydning når temperaturen skal måles på mange pasienter, f. Du kan altså trygt male huset, selv om været er utstabilt og prognonsene ikke lover opphold hele dagen. Du behøver heller ikke å være urolig for om det skal komme en skur allerede etter noen timer etter du har lagt fra deg penselen.


Dette praktiske, trådløse termometeret måler temperaturen både inne og ute.

Utetemperaturen måles ved hjelp av en trådløs sender (den kan selvsagt brukes inne også hvis det er ønskelig) som har en rekkevidde på opptil m. La veggen få et par timer i sola før du maler slik at overflaten har grei temperatur og er tørr og fin. Hvorfor skal vi ikke male sent om kvelden? Men når solen går ned kommer duggen, og den lager skjolder akkurat som regndråper. Kjølig – Hva med temperaturen.


Det er jo fristende, smiler Nilsson. Skjer det noe med malingen nå som det kanskje bare er ti grader ute ?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg