fredag 20. juni 2014

Trim for eldre øvelser

Trim for eldre øvelser

Treningsprogram for eldre. I denne artikkelen finner du forslag til styrketreningsprogram for eldre. Også eldre mennesker må holde seg fysisk aktive for å holde helsen og styrken ved like. En viss nedgang i muskelstyrke, balanse og utholdenhet er helt vanlig ettersom man blir eldre.


Mindre enn halvparten av eldre over år driver det de selv kaller mosjon, og andelen som driver fysisk aktivitet synker raskt blant de over år. Trim for eldre med ny vri. Sittende øvelser Begynn å gå med.


Det handler om funksjonell trening som i sin kjerne dreier seg om styrketrening, koordinasjonstrening og balansetrening i øvelser som simulerer øvelser du trenger i hverdagen. Sosial og helsedirektoratet anbefaler eldre å trene styrke. Dette er et utvalg øvelser , og ikke alle trenger å være med i på hver øvelse. Last ned brosjyre og plakater.


Trim for eldre øvelser

Kroppen har omtrent like god effekt av trening og fysisk aktivitet gjennom hele livet. Forskning viser at aktive eldre i gjennomsnitt får tre år med bedre livskvalitet enn eldre med en inaktiv livsstil. Anbefalingene er de samme for eldre som for voksne ellers. Man bør være i moderat fysisk aktivitet i minst 1minutter hver uke.


Derfor bør eldre trene styrke - For å kunne fortsette klare seg selv. For eksempel for å løfte bæreposer, knyte skolissene, reise seg opp fra stol og gulv, gå trapper og turer, ta et bad på sommeren, måke snø, stelle i hagen, hente ned ting fra øverste hylle i skapet, skru i lyspærer, henge opp julepynt, bære ve osv. Finn laveste nettpris her. Eldre kan ikke bare bli syke av å sitte mye stille. De kan bli syke av å sitte mye alene også.


Jeg har snekret sammen et treningsprogram med forskjellige øvelser som kun krever et minimum av utstyr. Flere norske nettbutikker selger strikk til under 200-lappen med ulik motstand. Knebøy (med strikk) Teknikk: Still deg med skulderbredde avstand mellom beina. La tærne peke svakt utover. Start med å skyv rumpa ut (bak deg).


Sundsbø påpeker imidlertid at å opparbeide en god form tar ti spesielt når man blir eldre. Ikke stress med å komme i form, og gjør en aktivitet du selv synes er gøy. Husk også at formen neppe blir like bra som da du var 2 så ikke vær bekymret for at du fortere blir sliten enn før. Det har skjedd mye med treningen opp gjennom de siste mange år. I dag er det enklere enn noen gang å begynne å trene hjemme og holde seg i form.


Det kan videre tyde på at aerob trening av lengre varighet har størst effekt, samt at høy intensitet og gå- øvelser har størst fordeler. Aktive eldre Aktive eldre er et prosjekt laget av Tor Engevik i samarbeid med aktivitør ved Løvåsen sykehjem. I prosjektet har også andre bidratt til å lage materiell og øvelser. For eldre mennesker er styrketrening kanskje den viktigste treningsformen med tanke på å opprettholde god funksjon og mobilitet.


En rekke studier har vist at eldre helt opp i 90-års alderen kan ha meget god effekt av systematisk og regelmessig styrketrening. Og uavhengig av alder, vil fremgangen komme raskt. Styrketrening kan gi til 1prosent - eller mer - økning i styrke hos eldre gjennom muskelvekst.


Trim for eldre øvelser

Muskelstyrke kan bety mye for å fungere godt i dagliglivet - særlig hos svært gamle personer. For eksempel er størstedelen av forskjellene på hvor raskt eldre går, knyttet til styrken i beina.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg