mandag 10. august 2015

Hvit fiskesaus

Fiskesaus med paprika er nydelig til hvit fisk, men prøv den også til lyst kjøtt som kylling, kalkun eller svin. Da erstatter du bare. I tillegg er den en fin og nøytral basissaus som kan varieres i smak etter hva du skal servere. Hvit saus er en god saus i seg selv.


Og like enkelt er det å trylle fram flere spennende sauser basert på den hvite grunnsausen.

Her får du noen enkle og gode tips fra God morgen Norges kokk Wenche Andersen. Hei, kjære Godt-leser! Vi har oppdaget at du blokkerer annonser.


Vi i Godt hadde satt stor pris på om du hvitelister oss slik at vi kan finansiere vår. Sett ovnen på 1grader varmluft. Start å kutte grønnsakene, bruk det du liker og har tilgjengelig.


Den passer perfekt som saus til fiskeboller eller fiskekaker, men også som bechamelsaus i lasagne eller som en base for din egen fiskesaus.

Hvit pepper brukes mest for å få en fin farge på sausen. Fremgangsmåte Fres Vita Hjertego (eller olje) i en liten kjele. Stek den finhakkede løken gyllen. Hell mel i, mens det røres inn med en visp og får en tykk konsistens, nesten tørt.


Forvarm ovnen til 1grader. Skjær gulrot og purreløk i skiver. Kutt torsk i terninger. Spe på med halvparten av melken, og deretter sper du på litt og litt med resten av melken til den blir ønsket tykkelse. Etter at jeg oppdaget hvit pizzasaus for noen år siden har jeg nesten ikke laget pizza med tomatsaus!


Det er på tide å blåse støv av denne overraskende gode klassikeren, og fylle terteskjell med fiskepudding i hvit saus. Nå skal sausen være tynn som vann. Sett kjelen på platen igjen og kok den opp under jevn omrøring med vispen. Når sausen har kokt godt opp og blitt tykk, smakes den til med muskat, salt og sitronsaft.


Nå har du en perfekt hvit saus med klassiske fiskeboller. Smelt smør som til hvit saus, tilsett karri og la surre med smøret 1-min, smøret skal ikke bli brunt, rør inn hvetemel og spe med melk under omrøring. Smakt il med salt og ev litt pepper.

Kaviarsaus: Passer til kokt fisk og kokte egg. TORO Parisienne fiskesaus er en mild og frisk saus som passer både til rød og hvit fisk. Passer spesielt godt til stekt fisk og fiskekaker. I noen tilfeller pr porsjon. Vi svarer på spørsmålene dine, og tar i mot kommentarer og forslag.


Klikk på varen for å se mer. Dette trenger du for å lage stekt ørret med chorizo, grønnsaker og fiskesaus til personer 8–små poteter ss olivenolje salt pepper 3–vårløk 1g sukkererter 1g cherrytomater ½ ts sambal oelek eller en annen chilipasta 1g chorizopølse 6g ørretfilet, gjerne med skinn noen grener persille. Matredaksjonen har funnet fram ti klassiske sauser som du bør kunne.


I thaisupper er nahm pla obligatorisk - finner du en thai oppskrift uten fiskesaus , er den ikke autentisk. Lages suppen på vann, kan du beregne opptil ss pr.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg