torsdag 6. august 2015

Male med akrylmaling

Kjapt og lekende lett å booke med. Bestill nå og betal ved utsjekking. Male med akrylmaling ! Våre videoer tar for seg maling med akrylmaling steg for steg, men de fleste teknikker benyttes også innen maling med oljemaling.


Video kan åpnes i full skjerm og man kan når som helst stanse avspilling å repetere hva man har lært.

Størst nytte av leksjonene får man dersom man har for hånden det utstyret man behøver. Adhesjonen mellom de ulike lag av akrylmaling er utmerket, og malingen kan tynnes vekselvis med vann, ren eller blandet med et malemiddel. En av de største fordelene med akrylmaling er den korte tørketiden.


Det gjør den praktisk og lett å jobbe med. I og med at den tørker så fort kan du raskt male over og gjøre om når du ikke er fornøyd med resultatet. Sommer, høst, vinter eller vår, er det alltid en ny ferie for å feire, og du vil være i stand til å sette ditt bord med stilig eller trendy servise uten egentlig å bryte budsjettet.


Nå er det vinter og kaldt ute - hva passer vel da bedre enn å male et bilde med sterke, varme farger?

Den gulner ikke, den tørker fort, den sprekker ikke og nesten alle farger kan blandes med hverandre og males over hverandre. Akrylmaling har nesten ingen av de negative sidene som oljemaling har. Maling med akryl er en forholdsmessig ny teknikk sammenlignet med oljemaling som har blitt benyttet i århundrer. Tidligere har det vært begrensninger i bruksmåter, men verden går fremover, også når det gjelder teknikker innen akrylmaling.


Ette å ha forsøkt den vannbaserte var det nesten en nytelse å male med oljebasert igjen, til tross for lukten. Men som de andre sier her også, det går fort over. Har ellers gjort meg gode erfaringer med linoljemaling.


Man må bare venne seg til å stryke den veldig tynt og stryke den godt ut med forholdsvis stiv pensel. Vi har furupanel malt med oljebasert maling for ca. Kan jeg male over med akrylmaling ? Som første strøk kan du velge en akrylbasert heftgrunn, da er du sikret god heft.


Malingen er bygget opp som system, så oppå akrylgrunningen anbefales det at du bruker toppstrøksmaling fra samme system. I akrylmaling brukes stort sett de samme fargepigmentene som i olje- og akvarellmaling og pasteller. Med få unntak er pigmentene rene naturprodukter med varierende råvarepriser og kvaliteter.


Pigmentene knuses og blandes med akrylmassen. Jo flere ganger denne prosessen gjentas, desto bedre blir kvaliteten på malingen.

Lære å male kan være skremmende. Børster, lerreter, paletter og blande farger kan virke overveldende ved første til nybegynner malere. Men med noen få børster, maling og viktig verktøy, nybegynnere ofte finner male med akryl overraskende lett.


Akryl maling la amatør malere til å bruke et allsidig medium og eksperimentere med teknikker. Man kan male så tykt man vil. Det er mulig å male med Ottosson linoljemaling på to måter.


Fra mager til fet: dvs at du tynner strøk med terpentin, maler strøk med uspedd maling og strøk med uspedd maling. Hvis du ikke liker løsemidler (som feks terpentin).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg