tirsdag 18. august 2015

Male rett på tapet

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo.


Et kvalitetssett fra pigment med variable størrelser. Fjern løse elementer før du starter å male.

Begynn med å fjerne all løs tapet og eventuelle skruer og spiker. Hvis du fukter tapetet kan den bli enklere å fjerne. Når dette er gjort kan du dekke til gulv og maskere lister og karmer. HVA SLAGS TAPET KAN JEG MALE PÅ ? Tekstiltapet, glassfiberstrie og papirtapet kan alle males rett på. Er tapeten malt fra før, behøves ingen grunning!


Limer du rett på nå og setter tapet rett oppå papiret som sitter igjen på veggen er sjansen for blærer overhengende. Limvask, evt grunn med heftgrunn (som skrevet ett par ganger nå, _IKKE_ nødvendig med oljeprodukter, bruk vanntynnbar heftgrunn) Skjær vekk blærer som ikke drar seg inn igjen. Sparkle disse og slip dem Legg ny tapet.

Hvordan male tapetsert vegg. Grunn med JOTUN GRUNNING FOR TAPET - la denne tørke i minst timer, på tekstiltapet må den tørke i minst timer før overmaling. Hvorvidt du kan male rett på tapetet, er avhengig av hva slags tapet som er brukt. Vinyltapet bør du ikke male over. Fargestoff eller voks i tapetet kan blø gjennom malingen eller føre til at den ikke tørker ordentlig.


Etter at du har sparklet, bruker du et slipebrett på forlengerskaft og pusser veggen lett. Slipestøvet fjerner du. Så kan du med fordel grunne med en heftgrunn. Det anbefales ikke å male eller tapetsere over et vinyltapet uten å først spalte tapetet, sier han.


Men når tapetet er spaltet, er veggen klar for å males eller tapetseres på ny. Før du maler må sjekke at tapetet sitter godt fast til veggen og ikke klipper i endene eller skjøtene. Der det er løst må det etterlimes.


I en stue er det mange flater og hver flate krever egen fremgangsmåte og type maling. Skal du male panel eller male gipsplater? Er det kanskje tapet du skal male over? Uansett skal du klare å finne svarene du trenger i våre guider. Jeg har lenge ønsket å male opp brannmuren i stua mi, og da jeg fikk muligheten til å teste den nye kalkmalingen, LADY Minerals, var det liten tvil om hvor jeg skulle male ! Ikke bare fikk brannmuren ny farge, den fikk også et helt nytt uttrykk.


Bestill hotell i Male By.

Se bilder, les kundeomtale og book! Det er viktig å velge riktig lim og å påføre rikelig da limet er med på å skjule mønstre og ujevnheter. Eksempelvis må du bruke et lim med høyt tørrstoff på glassfiberstrie. For å glatte ut brukes helst en tapetbørste.


Lim som tyter ut tørkes vekk med en fuktig svamp. Underlagsduken virket den, men ikke nødvendigvis på alle typer struktur. Vi fikk prøvelapper fra vår forhandler, men disse viste seg å være for små, og fanget ikke opp de største strukturforskjellene. Vi anbefaler derfor å spørre om en stor prøvelapp, slik at du kan være sikker på at underlagsduken dekker over ditt tapet. Veggfornyer er en tapet som også blir kalt slett vegg på rull eller sparkel på rull.


Dette er en form for tykk tapet eller renoveringsduk som jevner ut strien og underlaget slik at overflaten blir slett. Disse dukene finnes i flere ulike tykkelser. Jo mer struktur underlaget har, jo tykkere duk trenger du.


Male et område på en allerede malt vegg? Da maler du bare litt med den samme fargen du har fra før, over der du ønsker skillet skal være. Han velger å male gulvlisten også i samme farge som veggen. Det er kjempelurt, får en større helhet. Før var det hvitt i tapeten, da går det fint, men når det er en kulør i gulvet og en annen kulør på veggen, blir den hvite listen veldig synlig, og det er ikke så pent og heldig.


Deretter bruker du samme fremgangsmåte som beskrevet over. Riktig maling på rett plass. Jeg har revet av litt tapet , og kommer da rett på gipsveggen.


Kan se ut som om det ligger en tynn strie (hønsenetting, ca 2-mm ruter) mellom gipsen og tapeten. Har videre forstått at tapetfjerning (vannbasert) ikke kan brukes på gips. Min plan er da å rive bort all tapet jeg klarer å rive av, sparke veggen med rullesparkel og male oppå. En vanntynnet PVA grunning for tekstil- og papirtapet, samt for ny glassfiberstrie og ny miljøtapet.


Jotun Grunning for tapet. Mange strever med å fjerne tapet , men det er faktisk verdt å sjekke først om du faktisk er nødt til å fjerne tapetet du har på veggen. Det også lurt å sjekke om det går an å bare tapetsere over – om det er ny tapet du planlegger å legge på veggen. Men det aller viktigste er å velge et tapet du liker. Nei, jeg synes tapet gir en helt spesiell og fin glød til rommet, derfor kan tapet være vel så bra selv om du ønsker en rolig vegg.


Tapet gir en fin glød.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg