fredag 12. april 2019

Male hus temperatur

Presise og raske termometer for måling av feber. Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Tvert imot, både hus , terrasse og hagemøbler kan med fordel rengjøres på regnfulle dager.


Du er heller ikke særlig avhengig av varmt vær for å male. Svinger temperaturen mye bør du passe på.

Når det er store temperaturforskjeller mellom dag og natt, blir det dugg ute. Dugg på nymalt vegg gjør malingen matt, og dette får du ikke bort med mindre du maler over på nytt. Det kan derfor lønne seg å male på formiddagen, slik at malingen rekker å tørke før kvelden kommer. Sommeren har kommet tilbake over store deler av landet.


Finvær og temperaturer rundt grader er ikke bare perfekt for alle som har lyst til å lufte sandalene en siste gang før de stues på loftet, men også for deg som ikke har fått gjort så mye med hus og hage som du ønsket i sommer på grunn av det våte været. Hva er laveste temperatur man kan male hus utvendig i? Varierer dette fra malingstype til malingstype?

Må det ha vært x dager med temperatur over y grader før man. Mal aldri i direkte sollys. Da tørker malingen for raskt, og rekker ikke å feste seg skikkelig på flaten. Overskyet vær gir de beste forutsetningene, men det går an å male fasaden når solen skinner hvis du følger solens gang og maler den delen som ligger i skyggen.


Dugg på en nymalt vegg vil gjøre veggen matt, og denne duggmattingen får man ikke bort med mindre man maler over på nytt. Oljebaserte produkter er mindre følsomme på temperatur , men de blir seige ved lave temperaturer , forteller Riise. De whitespirit-tynnede produktene kan brukes ned mot minus grader i underlaget eller luften. Men før det skal males eller beises er det uansett viktig at treverket er rent, fast og tørt, understreker Sæther. Men husk at skal du male , må det være rent under, sier Rustan.


Her er flere råd til å male hus om høsten, enten det gjelder ubehandlet eller behandlet treverk. Hvis det dannes dugg på en nymalt flate, vil det oppstå matte skjolder. Disse forsvinner ikke av seg selv, og må males over. Sådan finder du ud af, om dit udendørs træ på fx carport, terrasse og skur er tørt nok til at male.


Oftest er sommeren bedst til at male træværk udenfor. Over døgnet kan temperaturen variere noe med laveste temperatur om morgenen og høyeste om kvelden.

Eggløsning og fysisk aktivitet kan forhøye kroppstemperaturen med cirka o –o C. Feber defineres som temperatur over 38°C målt i endetarmen. Temperaturen målt i endetarmen er mest pålitelig og bør benyttes om man har behov for. Men om du får noen dager med mildvær hvor temperaturen er over grader en stor del av dagen, så kan det la seg gjøre å male utendørs. Om temperaturen er under grader hele døgnet på vinteren, så bør du ikke male utendørs.


Men det må være tørt vær, og man må ha akseptabel temperatur i hele tørketiden til malingen. Når du skal male vegger, fotlister og lister rundt dører og vinduer, er det ofte enklest å male listene først. La veggen få et par timer i sola før du maler slik at overflaten har grei temperatur og er tørr og fin. Linoljemaling kan males på alle overflater, så lenge overflaten er ren og tørr. Det må være under fuktighet i treverket før du maler.


Er du i tvil, benytt fuktighetsmåler. Slik går du igang: Først fjernes løs maling ved hjelp av en god malingsskrape. All maling behøver ikke fjernes. Et gammelt hus skal ikke se ut som nytt. Hvorfor skal vi ikke male sent om kvelden?


Men når solen går ned kommer duggen, og den lager skjolder akkurat som regndråper. Kjølig – Hva med temperaturen. Det er jo fristende, smiler Nilsson.


Skjer det noe med malingen nå som det kanskje bare er ti grader ute?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg