mandag 15. april 2019

Maling trapp

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo.


Stort utvalg innen lakk, maling og verktøy. Se mer og kontakt oss her!

En trapp brukes mye, og kan derfor fort bli slitt. Men mye kan gjøres med en gammel trapp. I praksis bør trappen demonteres før maling for å kunne nå til i alle kriker og kroker.


Dersom det er hakk eller slitasje i treet må du i tillegg sparkle, noen ganger bør trinnene helsparkles. Resultatet blir ikke på langt nær like godt som en ny trapp som er fabrikkmalt. Mal trappen og skap forandring.


Vi gir deg åtte tips til hvordan du går frem for å få best mulig resultat. Overflaten i en trapp slites fort. Med et godt grunnarbeid sørger du for at sluttresultatet holder seg godt over tid.

Les våre tips på maxbo. Se også: Hvilken trapp passer din bolig. En fin måte å gi trappen et personlig preg og gjøre den til en del av interiøret, er å gi den et strøk maling.


Da blir den seende helt ny ut, og kan matche interiøret på en måte du ikke trodde var mulig. Denne bruksanvisningen gjelder for tidligere beiset eller lakkerte trappevanger og rekkverk. Det er mest gunstig å male treverk i vinterhalvåret. Bruk vanntynnbar maling.


På den måten går det går kortere tid mellom strøkene, og du kan ta den i bruk tidligere. Det er flere måter å pusse opp trapp på, og vi kom frem til at den beste og enkleste måten for vår trapp var å male den. Men det som er problemet med å male en trapp lysere er at den fort får stygge merker og hakk i trinnene. Dette har vi selv erfart i vår tidligere bolig, der vi fikk en tilsvarende furutrapp malt. Siden du ikke liker glans, ville jeg gått for 20glans.


Jeg har ei ubehandlet trapp som jeg vurderer å male hvit. Så nå lurer jeg på hvilken maling dere andre som har malt trapp har brukt, hvilken farge dere har, og om dere har bilde. Skrap bort løs maling eller lakk og eventuelle ujevnheter. Så sliper du lett over, slik at malingen fester seg bedre til overflaten.


Tørk bort alt slipestøvet med en grov mikrofiberklut. Om det er fare for gjennomblødning påfør kvist og sperregrunning på hele gulvet. Sparkle over alle ujevnheter og spikerhull.

La det tørke og slip over. Våre malte trapper er som oftest kledd med et tynt lag MDF eller det benyttes kvistfri bjørk. Dette fordi ved maling av furu vil kvister etter en tid synes, og fordi på en malt trapp av mykt tre (furu) vil hakk og merker fort vises. Slik fornyer du den gamle trappen Har du en gammel og gul furutrapp? Se hvordan den kan bli som ny.


I denne videoen fra Jordan kan du se hvordan du kan gå fram for å male en tidligere lakkert trapp. De viser både hva du trenger til jobben, forarbeidet du må gjøre og hvordan du maler trappen trinn-for-trinn. Ulike typer maling har ulike egenskaper. En vanntynnet acrylmaling vil som regel virke blankere enn en oljebasert med identisk glansgrad.


Den var pusset ne beiset brun og lakkert. Før dette var den lakkert trehvit. Få forslag til vakre farger og gode malingprodukter når du skal male inne, male møbler, male huset eller pusse båten.


Her finner du alt du trenger å vite om maling og beis. Hos MAXBO finner du alt til trapp : loftstrapp, trappetrinn, trappegrind og trappevange. Et par strøk maling kan gjøre underverker med trappen din.


Kjøp på nett eller i butikk. Løs lakk eller maling etc ved trappevangene må skrapes og pusses bort. Siden trappen er lakkert er det viktig at trinnene slipes, hvor mye som må slipes er avhengig av trappen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg