tirsdag 9. april 2019

Male dører inne

Nå har vi opptil salg på dører. Kjøp ny dør fra oss i dag. Gjør jobben riktig, og du får et vakkert resultat som holder seg pent i mange år. Male dører kan du gjøre selv, om du kan leve med den lille strukturen som en finhåret malerull gir.


Slik oppnår du et godt resultat!

Alt skal være perfekt før de godkjenner opptaket. Og det er klart at vi har flinke malermestre som hjelper oss med å male i forkant av fotoopptaket. Men man behøver absolutt ikke å være malermester for å få et perfekt resultat. Noen synes kanskje det er vanskelig å få en perfekt finish, spesielt på dører og lister. En kjedelig eller slitt dør kan fint forvandles til en vakker interiørdetalj.


Denne bruksanvisningen gjelder for tidligere malte dører. Hvordan male tidligere malte dører. Kontroller vinduene hvert år.

Ser du sprekker i kitt og maling nederst i vinduskarmen, er det tegn på at det er på tide å male. Ser vinduet bra ut ellers, kan det holde med å kun male den nederste delen og ca. Huske grundig forarbei så blir det mye enklere å få flott. Når du begynner å male , er det best å starte med penselarbeidet i hjørner, kroker og rundt listene. Vi tar ofte kantene først.


Reserver ditt Hotell i Male online. Spar fra , , helt opptil Finn Beste Pris På Alle Dine Nå! Et kvalitetssett fra pigment med variable størrelser. Du må sparkle der det trengs, og etterpå pusser du det glatt med sandpapir. Og til det bruker jeg brede skumruller fra Flügger.


Jeg har en etterstryker også men ettersom jeg vet at det er ganske vanskelig å jobbe me og siden jeg ikke har erfaring, så tenkte jeg å være litt forsiktig her. Jeg har heller ingen erfaring med å jobbe med utblandet maling. Min idè pr nå er å pusse og male dører uten å legge de ned. Hvis hengslene du har fra før er av type snap-in, kan du la karm og listverk være urørt. Forutsetningen er at dørbladet har standard mål (se tabell under).


Mange gamle dører har farger og dekormaling som ikke helt stemmer med moderne smak.

Er resten av interiøret intakt er det ofte riktig og viktig å ta vare på den originale bemalingen. Andre ganger kan vi ikke raskt nok gå løs med pensel! Ikke i dette tilfellet heldigvis. I bestillingsprosessen får du et tydelig valg mellom høyrehengslet vindu (sett utenfra) og et venstrehengslet vindu (sett utenfra).


Kom i gang nå – det er ikke vanskelig å måle vinduer! Er du fortsatt i tvil? I tillegg er malingen utviklet med den beste teknologi og gir derfor god kantdekk hvilket er veldig viktig når du skal male listverk og dører.


Bruker du en god pensel vil du få en tilnærmet fabrikkmalt utseende uten penselstrøk. Det samme gjelder dører. Malingen er i tillegg miljømerket. Man bruker da oljebassert maling på dører.


Har aldri opplevd sprekker. Etter at Fenolux og Fenomix ble borte bruker jeg i dag gjerne Lady eller (skjeldnere 15), og til oppussing av funkisboliger går det i Bengalac. I de helt spesielle tilfeller bruker jeg fortsatt Fenom (som jeg hamstret) og ådrer med HP-olje tilsatt pigment.


Dører velger man ofte utfra hvilken stil man har i boligen. Har man en eldre bolig vil for eksempel en ny furudør friske opp, samtidig som man kan få bedre isolasjon mellom forskjellige rom. De vanligste modulmålene for innerdører er 7x2 8xog 9x21.


I tabellen nedenfor finner du de eksakte målene for både disse og mange andre. Mål Når du har bestemt deg for en konkret dør, så må du også bestemme hvilken størrelse døren skal ha. Om du skal erstatte en eksisterende dør.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg