tirsdag 8. november 2016

Maling av tretak

Alt du trenger av bo- og byggevarer. Se hele utvalget i vår nettbutikk! Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo.

Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Kantene males med en vinkelpensel som er godt mettet med maling. Første gang vi dypper penselen før vi begynner å male, drar vi av penselen litt på siden av malingsspannet for å få smurt godt med maling i penselen. Så begynner vi å male kantene. Etter at kantene er malt, kan du begynne på selve takflaten.


Det er antakeligvis mange millioner kvadratmeter med paneltak i Norge, og mange av disse kan nok trenge et strøk maling. For mange er mørkt eller gulnet tretak ikke noe særlig fint å se på.

Dagens trender peker også mer mot lyse og hvite tak. Og med mindre du velger å ta ned taket for å erstatte det med for eksempel gips, er løsningen maling. Enten en dekkende hvit maling eller en lutbehandling som lysner treet, men bevarer strukturen. Vask før maling er helt essensielt for å få et godt resultat. Du trenger en bøtte med rent vann og en klut, og en bøtte eller lavtrykksprøyte med såpevann.


Jostein Brekka, ansvarlig for kategori- og virksomhetsutvikling i Jordan. Effekten av å male halvgammelt, gult furupanel hvitt, er fantastisk. Det er ikke bare pent i seg selv, det får også boligen til å virke større og lysere. Tips og råd til hvordan du går frem når du skal male eller beise inne.


Kan leveres i fotkappede eller fallende lengder. Velg maling og farge Det finnes ulike typer maling til ulike tak. Spør butikkpersonalet, så får du hjelp med å velge riktig maling. De kan også hjelpe deg med å velge rull.


Det er vanligst å male taket hvitt med en helmatt maling. Ulike typer maling har ulike egenskaper.

En vanntynnet acrylmaling vil som regel virke blankere enn en oljebasert med identisk glansgrad. Det er misforståelse at blank maling er mer slitesterk enn matt - blank maling er lettere å holde ren. Bruk høyere glansgrad på list og dør, mattere maling på veggene og mattest i taket. Skal bygge et tilbygg - 45m- til en hytte og i den forbindelse vurderer jeg å legge tretak.


Lurte på om det er noen som har erfaring med - levetiden på tretak - tretak av malmfuru - ser at man i dag bruker en renne i bordets lengedretning. Er dette egentlig nødvendig da man i gamle dager ikke hadde slik nymotens opplegg? Et tak av tre er garantert å gi huset et tak som ikke alle andre har, og det kan være forbausende langvarig.


Antatt levetid for tretak av impregnert trevirke er på flere tiår, og tretaket konkurrer dermed i klasse med betongtakstein. Det krever bare jevnt og riktig vedlikehold. Vi planlegger å bygge hytte med tretak. Er det noen som kan dele erfaring med hva det koster pr.


Framgangsmåte for å oppnå lavt lekkasjetall 520. Beslag mot nedbør 525. Takformer, taktyper og oppbygning 525. Isolerte skrå tretak med lufting mellom vindsperre og undertak 525.


Skrå tretak med kaldt loft 525. E Pitched wooden roofs with cold lofts 525. Unikt og holdbart tretak Varig. MøreRoyal- tak er først trykkimpregnert og deretter kokt i olje, noe som gjør at taket ikke råtner.


Den transparente effekten fremhever trestrukturen, og taket får et særpreg som glir rett inn i sitt naturlige miljø. Det lønner seg å skru tretak og bruk kun syrefaste skruer. Her finner du også forskjellige skisser på løsninger. Trematerialene beveger seg noe gjennom året, og det kan bli sprekker i omlegget mellom bordene.


Velger du maling på baderomsveggen, er du garantert et ”levende” rom – hvor du kan endre stil og atmosfære så ofte du ønsker det. Tretak krever normalt lite vedlikehold. Nytt bad på 12 til en rimelig penge – akkurat slik vi drømmer om! Dokumentasjon og FDV om våre produkter og behandlingsmetoder. Følg monteringsanvisning og anbefalt vedlikeholdsintervall for et langvarig resultat.


I dette rommet har vi nå malt taket og det er på tide å male veggene. En vegg har fått nytt panel og skal males, den laserte veggen skal males med samme dekkene maling. Det er viktig at det umalte treet får tørke lenge før det males, ellers sprekker det opp og man kan se glipper i malingen. Akkurat dette har hendt på den laserte veggen.


Impregnert tretak Impregnerte tretak bør overflatebehandles, da disse takene har størst sjans til å ”sprekke opp” over tid. Hvis de står ubehandlet vil de gråne slik som malmfurua. Til overflatebehandling kan man for eksempel bruke Alvdal Royal olje.


Man oppnår ikke samme kvalitet som royalimpregnerte tak ved å gjøre det på denne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg