fredag 25. november 2016

Soppdrepende maling

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo. Ingen minimumsordre - Kjøp nå!


Desinfiserende middel som hindrer sopp- og algevekst på maling , beis og dekkbeis.

For flater som skal males eller beises og etter fasaderengjøring. ETTER VASK VED DESINFEKSJON: Fortynn Jotun Sopp- og Algedreper 1:50. Brukt i riktig konsentrasjon angripes ikke aluminium, stål, plast, lakk e. Før i tiden var maling tilsatt en rekke giftstoffer som blant annet formalin, kvikksølv, arsenikk og bly. I dag er disse stoffene forbudt å bruke i maling.


Giftstoffene ble tilsatt for å hindre utvikling av sopp og råte på trevirke. De antimugg- og soppdrepende midler som er tillatt å bruke i dag, er ikke fult så gode som de gamle. Da må all løs maling fjernes før du kan male på ny.


Tips til deg som skal male huset.

Her er noen tips til deg som skal male huset fra Jotun, og de. Skal du i gang med et maleprosjekt og lurer på hvilken maling som passer best til ditt prosjekt? Ulike rom setter ulike krav til malingen. Skal du male bad må du for eksempel bruke maling som er spesielt utvikler for å avvise vann og fukt. Vi hjelper deg å velge riktig maling til ditt prosjekt.


Ny teknologi og etterspørsel etter miljøvennlige alternativer har ført til et større og bredere utvalg av maling. Sørg for at du velger riktig maling før du starter malearbeidet hjemme. Før du velger maling og setter i gang er det noen ting du må avklare. Spesialvaskemidler inneholder blant annet soppdrepende midler og fjerner grønske, skitt og alger fra fasaden.


Det er mye skitt og lort som fester seg på veggene. De veggene som oftest ligger på skyggesiden er mest utsatt for svertesopp – dette ser du ved at det er svarte prikker utenpå den gamle malingen. JOTAPROFF Fasadeakryl. Inneholder soppdrepende midler, og gir et flott utseende.


Ulempen med oljebasert maling er at den med tiden er mer utsatt for blandt annet svartsopp enn for eksempel vanntynnet maling. Det er soppdrepende midler i alle utendørsmalinger (og innendørs våtromsmaling) men på grunn av strengere miljøkrav er det ikke like mye som i gamle dager det er derfor godt mulig du kan se eldre malere helle. Utenpå de fleste malingsboksene står det hvor malingen passer best - for eksempel i taket, på gulvet eller i våtrom.


De største utfordringene med maling er gjerne å finne den riktige fargen og glansgraden. Har du pusset opp og malt nylig, husker du kanskje at taket var matt, men ikke hvilken glansgrad malingen hadde.

A, B og C-base må brekkes før de kan brukes, blant annet fordi det tilsettes soppdrepende midler og heftestoffer når de brekkes. Hvit base kan brukes som den er uten brekking. Da får du den reneste, hvite malingen som finnes. Tungmetaller som sink, kvikksølv, bly, arsen, krom og tinn som før ble brukt i maling , er nå strengt regulert. Siden man ikke får tilsette slike soppdrepende midler nå, er dagens verstinger gjerne oljemaling og linoljemaling fordi det er mye mat i oljen og lite soppdrepende midler.


Et lag med pollen som ligger på huskledningen bør det tas vekk før malingen starter opp pg svertesopp etter forurening og fuktig vær må vaskes bort. Vask huset med Husvask så påfører du samtidig soppdrepende middel og matter ned malingen slik at ny maling for bedre feste. Smarte malertips Forberedelser Begynn alltid med å lese igjennom bruksanvisningen på malingsboksen, og husk på å være grundig helt fra starten. Godt verktøy og et grundig forarbeid legger grunnlaget for et vellykket maleresultat.


Velger du maling på baderomsveggen, er du garantert et ”levende” rom – hvor du kan endre stil og atmosfære så ofte du ønsker det. Nytt bad på 12 til en rimelig penge – akkurat slik vi drømmer om! Soppdrepende og desinfiserende middel.


Egenskaper og fordeler JOTUN Sopp- og algedreper dreper overflatesopp. Kan også benyttes til desinfeksjon av overflater. Produktet fjerner grønske (grønnalger) og svertesopp.


Har minimal lukt og emisjon under påføring og tørking. Jeg har sparklet med vanlig Jotun sparkel, først grønn, så rød og har selvsagt lagt i papir. Blir listefritt når jeg får satt av noen kvelder en gang i fremtiden.


Butinox Greenroom et ofte på tilbud hos Obs Bygg, så jeg tenker at jeg bruker vanlig maling , men blander i et soppdrepende middel pga nedbøren på vestlandet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg