mandag 12. september 2016

Grå husfarge

Vurderer du grått som din nye husfarge ? Velg en husfarge som passer stilen og omgivelsene. Det finnes en rekke gråfarger – varme, beige og kalde gråtoner. Finn din gråfarge til huset!


Flere har valgt en gråfarge på huset de siste årene og har vært veldig fornøyde med det.

En gulaktig grå tone. Dette er en svært populær mørkere grå tone. Oppleves som klassisk grå. Matchende fargekombinasjon.


Nordmenn er tradisjonelle i sine fargevalg utendørs, sier Klæboe Mørkve. Våre mest solgte farger befinner seg innenfor hele fargespekteret. Fra lyse og beige nyanser, over mot brunt, grått , blått og videre til en rekke grønne, gule og røde fargetoner.

Også de beige tonene som har vært førstevalget for mange i en årrekke, går i retning av mer gråbeige og dempede toner. Her er farger som Blek Sand og Lys Grå Umbra i vinden. Tradisjoner står imidlertid sterkt i Norge når det kommer til valg av husfarge. Med Butinox Futura kan du velge mellom et elegant helmatt utseende eller et stilrent halvblank utseende. Prøv fargevelgeren og finn den fargen du liker best.


Les artikkelen og se bilder her! Kan kvinnene skape et mer fargerikt samfunn? I følge Henningsen er det i dag kvinnene som i økende grad velger husfarge , mens dette tidligere var mannens domene. Når du skal velge husfarge er det viktig å ta hensyn til naturen og omgivelsene forøvrig. Store deler av året har vi kaldt lys i Norge.


Ved sjøen er det mye lys. Derfor fungerer hvitt og andre lyse toner godt. I innlandet vil ofte dempede fargetoner fungere best. Dype bruntoner og rødtoner er vakkert i alle årstider.


Innslag av grå hus skaper luft og fin variasjon til varme jordfarger på Røros. Mange grå hus sammen kan lett oppfattes som grått , trist og karakterløst.

Mens ett og annet grått hus blant hus med andre kulører er fint, og skaper luft og variasjon i helheten, sier Mette L´orange arkitekt, billedkunstner og erfaren fargesetter. For grått har den unike egenskapen at den ser flott ut sammen med nesten så å si alle andre kulørte farger. Utefarger handler mindre om trender, og mer om estetikk, tradisjoner og varighet. Dette tar vi på alvor når vi utvikler farger og produkter.


La oss si du har bestemt deg for å male huset ditt grått. HUSFARGE : Det er fort gjort å velge hvit husmaling, men ifølge ekspertene er det mye du bør ta til vurdering før du finner den riktige husfargen. Grått er så nøytralt at det går inn i alle slags nabolag. GuriKunna: Valg av husfarge til vårt hus.


Da er det lett å glemme at vi har flest måneder med hvit, vissen eller grå natur, og at fargen på huset skal se pen ut hele året og kle alle. Men skal vi heller velge en annen farge som grå , besj eller hvit. For mye grått er trist, fastslår Faanes, som er tydelig på at ikke alle fargehandlere anbefaler gråtoner så fort de får anledning. Han tror grunnene til den grå bølgen er mange, men at mektige trendsettere skal ha mye av skylden.


I tillegg mener han billigvarehusene som har begynt å selge maling sørger for lite variasjon. I den moderne fargepaletten finner du sofistikerte grå og gråblå toner. Alle gir huset et distinkt fargeuttrykk, og danner et stilrent bakteppe for bruk av spreke tilleggsfarger. Om du ønsker at ditt hus skal oppleves som nøytralgrått, skal du velge en fargeprøve med en varm grå nyanse som har gult i seg.


Her går mange for grått – Alle som skal ha maling nå spør etter grått , forteller Maria Falkhytten, selger i markedsavdelingen på Maxbo Alna i Oslo til Ifi. Gråfargen er på fremmarsj også utendørs. Og flere tør velge mørkere farger, etter at lyse hus har dominert i mange år. Jeg malte en vegg i stua med Jotun Grå Skifer. Men, jeg hadde tenkt at dette skulle være en kontrastvegg, og da de andre veggene i en litt lysere farge.


Malte derfor veggen ved siden med Grå Harmoni. Denne fargen var MYE mørkere enn jeg hadde sett for meg, den gikk jo i-ett med Grå Skifer. Grå hus er en fin kontrast til fargede hus, og ikke vær redd for å velge en mørk nyanse. Fargen blir lysere på fasaden enn på fargeprøven.


Hvis du blåser i moten, og velger grått fordi du tenker nøytralt og trygt bør du være obs. Grått har nemlig mange ansikt, akkurat som andre farger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg