tirsdag 20. september 2016

Kalk farge stue

En lys gråbeige (greige) tone med hint av rødt, noe som gir fargen lunhet. Du bør unngå Bomull og Egghvit i kombinasjon med Kalk. Lady Kalk er også tøff med mørkere farge på lister og detaljer, feks.


En gul eikeparkett vil kunne dra en lys greige farge som f. Rødlige gulv som merbau, kirsebær etc vil tilføre veggfarger noe rødt osv. Et hjørne av stuen er viet hjemmekontoret.

En Ikea-benk er møysommelig malt i samme farge som veggen, og ser dermed mye mer eksklusiv ut. Små minner fra Lisbeths barndom, gaver og souvenirer fyller hyllen fra Bolina, mens lampen fra Eske gir arbeidslys på mørke kvelder. Gjerne en farge eller et mønster som fengslet blikket, men nå dør fondveggen ut. I følge Larsen har vi blitt tøffere. Vi ønsker en helhet i rommet og har større tro på oss selv.


Alle fire vegger skal males. Og de skal helst males i lune, duse og trygge farger. For å variere kan vi male en dør i en annen farge enn resten av rommet.

Det er ikke få interiørbloggere som har malt en vegg eller to med Potato Skin eller Cloudy Concrete. Noen har brukt malingen på en kontrastvegg, andre har malt alle fire vegger i én farge. Noen har til og med brukt malingen på møbler, for det går også an. Anbefaler ikke morgendis, spesielt ikke om du ikke ønsker en kald farge , da den veldig fort vil se blå ut.


Vi endte opp med smooth white, sammen med deco blue på stuen, de passer veldig godt sammen. Er også veldig fornøyd med kalk som vi har på spisestuen. Fargevalg er umulig, så lykke til! Blått er en farge som også er lett å mikse med andre farger, men noen egner seg selvsagt litt bedre enn andre.


Rødt og grønt er sikre kandidater, men også oransj og brente toner som sennepsfarger og litt sære gul-nyanser er fint til blått, sier farge -eksperten. Har fargen Kalk på vegger i stue og gang. Klassisk Hvit i alle tak og på vinduer. Skal male kjøkkenet nå, og lurer på om Tudor er en farge som kan passe, da stue og gang er synlig fra kjøkkenet.


Hvilken type maling er best å bruke på kjøkkenet? Veggene skal kles med renovasjonspapp for å få vekk gammel glassfiberstrie. Det ikke slik at kun en lys farge kan få et rom til å virke større.


En mørk farge kan skape dybde, og det kan også gjøre underverker med romfølelsen! Lyse rom kan oppfattes som svale, friske og rene, mens mørkere fargetoner ofte oppfattes som mer eksklusive og elegante, forteller fargeeksperten i Jotun, Klæboe Mørkve. Fridas lille hjem Så kjekt at du tok deg tid til å komme innom her hos meg.

Jeg heter Linda og her bor jeg sammen med samboeren min Ole og sammen har vi en liten. Denne kontrast fargen ønsker jeg å bruke på synlig vegg på soverommet. Kalkgrå og Sober er uslåelig i kombinasjon.


Verdens fineste blågrønne farge. Mer grønn enn blå selvsagt. Derfor anbefaler jeg alltid folk å gå for det de selv syns er fint, og ikke basere det på trender. Et godt tips her er å se mot garderoben din.


Har du mange blå eller lyseblå skjorter, ja, da bør du kanskje gå for en blåtone på veggen. Vi omgir oss med farger. Hva med Kalk fra Jotun?


Jeg ville forsøkt å møte en rødlig parkett ved å velge en farge med litt rødhet i seg så helheten blir litt dempet i stedet for å bruke en helt nøytral farge som tar til seg de andre elementene i rommet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg