onsdag 21. september 2016

Grunning før maling ute

Megastort utvalg og rask levering. Kvalitetsprodukter til bunnpressede priser. Søk Fortere, Bedre og Smartere her! Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer.


Alltid stort utvalg og god service. Se hele utvalget og kjøp online på BAUHAUS.

Uansett hva du skal pusse opp – det være seg vegg, tak eller gulv, ute eller inne – vil du en eller annen gang støte på ordet grunning. Og tar du deg tid til å grunne der det er behov, sparer du deg selv for mye unødvendig arbeid og utgifter. Her tar vi for oss grunning før du skal male. Følg produsentenes anvisning, vask huset grundig før du setter i gang, og la det får tørke opp etter vask før du går i gang med grunning og maling , sier Owren. Hvorfor male to strøk?


De aller fleste produsenter og leverandører av maling anbefaler at du maler to strøk på kledningen. VISIR Oljegrunning Klar brukes som grunning før man skal beise bart treverk ute for å få god heft og beskytte mot råte. Anbefales også som grunning før man maler bart treverk i den kalde årstiden.


Velger du dekkbeis (som egentlig er en fortynnet maling ) bør du grunne først, enten med oljebeis eller vanlig grunning.

En kan og grunne ved å fortynne malingen med – terpentin. Ikke la grunningen stå over lengre tid uten å påføre toppstrøk. Vi tilbyr hurtigtørkende grunnmaling fra Nordsjö til maling av nytt underlag og tidligere malt treverk. Først og fremst er grunning essensielt hvis du skal male flater som dører, lister og panel. Det samme gjelder nytt treverk innen- og utendørs.


Spesialgrunning som benyttes på underlagt før du tapetserer, eller påføres tapet som skal overmales. Våtromsgrunning kan ikke erstatte membranen. Men de gjør det litt vanskeligere for vann og fukt å trekke gjennom og inn i underlaget.


Grunning til tre og trepanel. Svar: Da må man først vaske over med JOTUN KRAFTVASK, og så gå over med en stiv børste for å fjerne løse trefibre og er det mye av dette, så må man grunne med VISIR OLJEGRUNNING på de områdene som har bart treverk, før påføring av maling som f eks. DRYGOLIN ULTIMAT eller OPTIMAL.


Kjøp grunning hos Obs Bygg. Vi har merkevarene til lave priser. Hurtige og punktlige leveranser. Se mer og kontakt oss her!


De fleste forhandlere og produsenter anbefaler et strøk grunning som er tilpasset underlaget før du setter i gang med maling. Den reduserer faren for skjolder på underlaget. Maling på ubehandlet mur.

En annen grunn til at jeg spør om man MÅ ha grunning , er at jeg da sparer en halv sommer med arbeid. All bar mur må grunnes for å sikre godt feste for etterfølgende maling. Ubehandlet teglstein, puss, betong og annen sugende naturstein bør forbehandles med egnet primer før maling.


Valg av malingstype gjøres på bakgrunn av murmateriale, pusstype og tidligere resultat av overflatebehandling. Dette betyr at du kan male direkte på rust uten grunning , og uten å bekymre deg for videre korresjon. En grunning skal både beskytte trevirket mot fuktighet og sopp, samt at den skal gi et godt underlag for videre behandling.


Det anbefales ikke å bruke fortynnet maling som grunning. Vi anbefaler Gjøco Oljegrunning som er skreddersydd til grunning av utendørs trevirke. Den kan du få både i klar, hvit og trefarget utgave. Noen av renoveringsdukene er grunnet fra fabrikk.


De kan være litt stivere å sette opp, men til gjengjeld trekker duken jevnere av maling , og en grunnet flate gir ofte et litt penere sluttresultat. En fiberduk som ikke er grunnet kan derfor ha godt av et strøk grunning før maling påføres. At det danner seg ”hud” betyr at malingen tørker for raskt, slik at det kan oppstå et tørt sjikt ytterst, og våt maling under. Dette er litt ugunstig, for da hindrer man gjennomtørking og selve tørkeprosessen tar tid. Unngå derfor å male veggen før sola har varmet den opp, og stryk malingen godt ut.


Fremgangsmåten er rett og slett omtrent som om treverket skulle vært ubehandlet: Du må sørge for at det er rent og tørt og du må lukke treverket med en god grunning. Så påfører du to strøk maling. Før du går i gang med selve malejobben er det også viktig å sjekke at alle plankene er hele.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg