tirsdag 27. september 2016

Maling test utendørs

Alltid stort utvalg og god service. Se hele utvalget og kjøp online på BAUHAUS. Kjøp via vår store webshop. Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Ifølge Hjort ser halvveisresultatene ganske like ut som de har gjort i tidligere tester.


TESTPANELER: Bærekraftsjef i Folksam, Karin Stenmar og malingsekspert Stefan Hjort.

Klare (upigmenterte) behandlinger som olje og lakk beskytter ikke mot lysnedbryting. En viss beskyttelse kan oppnås ved tilsetning av UV-absorbere, men effekten blir likevel ikke så god som for pigmenterte systemer. Velger du selvrensende maling til fasaden din, kan du rett og slett la skitten regne vekk. Det sparer deg (og ryggen din) for mye tungt arbeid. Men hva er egentlig selvrensende maling – og hvordan virker den?


Butinox Futura Selvrensende er en høyteknologisk maling som gir huset et varig nymalt utseende. Sammenlign pris på maling. Vi hjelper deg å velge terrassebeis, gulvmaling, beis, spraymaling, grunning, treolje, lakk - blant 3varer.

Som overskriften forteller så lurer jeg på hvilke hus maling som er best ? Det er jo mange produkter ute på markedet men finner egentlig ikke noe nyere tester på dette. Der huset er malt fra før er det viktig å undersøke hvilken maling som er brukt tidligere, før en velger malingtype. En mur malt med silikatmaling skal vedlikeholdes med samme type maling. Er du usikker på om det er brukt en silikatmaling, kan en enkel saltsyretest utføres.


Treverk skal alltid vaskes ned før du begynner å male. Det ligger et lag av eksos, smuss og annet over, så hvis du ikke vasker grundig før du begynner, risikerer du avskalling etterpå. Hva hvis malingen krakelerer?


Da har du ikke slipt treet nok og det har ikke blitt mattet nok til at neste lag med maling binder seg til underlaget. Undersøkelsen har pågått over to år, og er gjennomført i fire ulike områder av Sverige. Testen er den eneste uavhengige offentlige test av hvordan malingene klarer seg i ulike nordiske klima. Test : TEST : Stikksager på lavspenning.


Det lønner seg å være nøye med rengjøringen når man har brukt sprøyten, men det er heldigvis ikke så mye som må rengjøres. Det dreier seg stort sett om beholderen, stigerøret og selve dysen. Er det snakk om vannløselig maling er det en rask jobb, men oljemaling krever litt innsats.


Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Ja, det finner du på Maxbo.

Maling og lakk til bruk på metall. Klær, sko, ryggsekker og mye mer. Bredt utvalg og rask levering! Alle kan lære å bruke sprøyte. Ved første gangs bruk bør du fylle på med vann.


Lek med sprøyten og lær teknikken. Hos oss får du god utemaling som tåler all slags vær og vind. Se utvalget av maling. All maling fra Jotun er utviklet, testet og produsert i Norge. DRYGOLIN fra Jotun har eksistert i godt og vel år.


Når du velger en maling fra Jotun, kan du være trygg på at huset får den aller beste beskyttelsen. Det er fortsatt tillat å selge, så grossister og forretninger kommer til å ha lager etpar år, men så er det slutt. Utedørs er grensen løsemiddel. Svenske testfakta har tidligere testet interiørmaling (pdf), og den som kom best ut i testen var en vannløselig maling. Også på interiørflater velger Ringsrød vannbasert, men påpeker at det er vanskeligere å påføre.


Likevel mener han at med riktig verktøy, og erfaring med vannbasert maling så er det et naturlig valg. Få forslag til vakre farger og gode malingprodukter når du skal male inne, male møbler, male huset eller pusse båten. Her finner du alt du trenger å vite om maling og beis.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg