tirsdag 2. juni 2015

Farge på stue

Finn nye møbler som passer deg og ditt hjem på IKEA. Få varene levert hjem. Det er enkelt å få varene med hjem. Lån tilhenger hos IKEA. Vi hjelper deg med montering.

Se prisene for montering her. Se inspirerende bilder av stuer og finn de rette produktene. Marine, Protective and Powder Coatings Jotunkonsernet. Bytt farger på dette rommet. Har du ingen eller bare litt erfaring med fargesammensetning og boliginnredning?


Da er én enkelt farget vegg i stuen eller på soverommet kanskje en riktig start hvis du ønsker å invitere flere farger inn i ditt hjem. Med en farge på en enkelt vegg kan du lett endre uttrykket i rommet og skape en langt mer personlig bolig. Farger vil også oppleves annerledes på en stor veggflate, kontra en liten fargelamell.

Farger blir klarere og renere på en stor flate. Lurer du på hvordan du skal velge farge på sofaen til stuen ? Hvordan skal du velge en farge på sofaen i stuen din? Vi forstår stresset ditt. Når du investerer i en sofa, foretar du en stor hjemmedekorasjon. Som ditt største møbel vil fargen på sofaen i stor grad avgjøre fremtidige dekorvalg.


Kanskje en ny farge i stua ? Eller er det kjøkkenet som står for tur i år? Denne klassiske beige fargen , er en fantastisk kombinasjon til den rødbrune fargegruppen, men også alene. Har malt tre vegger i stua ( TV, sofa kroken) med jotun green Harmony og vil nå male resten av stua , men usikker på hvilken farge som passe til green harmony. Mørke farger blir mer sarte på matte overflater. I rom med mye trafikk kan det snart oppstå skinnende områder på veggen hvis du har valgt en matt maling i en mørk farge.


For å unngå dette problemet kan du velge en maling med en høyere glans, og som altså er mer blank, til de mer trafikkerte områdene, som f. Flere tips om farger fra Jotun i Grottenveien 1. Lisbeth Larsen har bidratt med gode tips om farger i Grottenveien – Rom for rom. Denne gangen er det hvordan male stue som står for tur!

Lisbeth tipser også om bruk av fine kontrastfarger i programmet. Farge er ikke bare farge og fargen vil fremstå veldig ulikt med ulik glansgrad. Vær forsiktig med å gå i billigfellen. Skal du være garantert LADY- fargen slik den er på prøven, bør du velge originalen.


Min favoritt er LADY Pure Color. Den gir veggene et litt mer eksklusivt og lunt uttrykk, og fargene kommer til sin rett. Vurderer du å velge en farge som er uvant for deg, bør du kjøpe flere forskjellige prøvebokser som du kan teste på veggen, anbefaler Dagny.


Tenk også på at sterke farger gjerne fremstår som lysere når de kommer opp på veggen, mens lyse farger får et sterkere preg når du ser dem i stor skala. Anbefaler ikke morgendis, spesielt ikke om du ikke ønsker en kald farge , da den veldig fort vil se blå ut. Vi endte opp med smooth white, sammen med deco blue på stuen , de passer veldig godt sammen.


Er også veldig fornøyd med kalk som vi har på spisestuen. Fargevalg er umulig, så lykke til! Hvitmalte peismurer dominerer fortsatt norske stuer. Nå er det på tide å endre på det.


Hennes beste råd er å teste farger , møbler og materialer sammen før du velger veggfarge. En kald grå vegg mot en varmgrå sofa, kan plutselig få sofaen til å virke på både gul og skitten i tonen, mens veggen på sin side drar seg blålig og kal forteller fargeeksperten. Fargen fremhever også hovedfargene, ikke gjennom harmoni, men ved å skape fokus og kontrast. Kontrastfargen trenger ikke nødvendigvis hentes fra motsatt side av fargesirkelen. Prøv en sterk farge som popper i interiøret.


Fint på tilbehør eller på ett enkelt møbel, mener Dagny Thurmann-Hoelseth hos Fargerike. Det kan være like uheldig med for mye sterke farger , som fravær av farger , forklarer hun. Et vanskelig rom å velge farger til.


Stua er nok det mest allsidige rommet i en bolig, og fargevalget blir derfor også muligens det vanskeligste. En stue kan kanskje være begge deler, både avslappende og energisk siden det også er en sosial møteplass. Du kan fint ha en kald farge på veggen, og varme farger på møbler og detaljer.


Når det gjelder kjøkken, viser forskningen at vi spiser mindre i blå rom, og mer i brune, så da kommer det an på hva som er din målsetning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg