mandag 1. juni 2015

Malt furugulv

Unn deg selv et skikkelig kvalitetstregulv! Når du først har malt tregulvet ditt, er det slett ikke sikkert at du vil få tregulvet tilbake i sin opprinnelige form, selv om du sliper det ned. For eksempel vil det ofte være maling på sidene av plankene.


Dette kan være vanskelig å få av. Vi har nylig lagt nytt furugulv på kjøkkenet og malt det grått med oljemaling. Tenker at jeg må behandle det igjen.

Skap sammenheng med malt gulv 13. Et gammelt og slitt tregulv, som burde vært skiftet ut, kan gjøres lekkert med maling. Ved å velge en farge som harmonerer med vegger og interiør for øvrig, skapes helhet og sammenheng. Gulvets overflatebehandling avgjør hvordan gulvet kan rengjøres.


Hvis gulvet ditt er ubehandlet, kan du benytte grønnsåpe. Grønnsåpe skal ikke brukes på malt , lakkert eller oljet tregulv da det vil etterlate en fettfilm på overflaten. Derfor har det normalt vært anbefalt å male dørene med en høyere glans. Men nå kan også døren være matt, som denne som er malt med Carazzo Courtly Rose.


Deretter skal gulvet tørke godt før man maler minst ett strøk til.

Det tredje strøket rulles på tvers av bordene. Dermed skjules eventuelle overganger mellom de malte feltene. Det holder vanligvis med strøk maling på de fleste gulv, men her trengtes ett til. Enten en velger å male gulvet lyst eller mørkt blir resultatet ofte en helt annen romfølelse, og det gir rommet karakter. En kan velge å male gulvet i en farge eller lage mønster.


Rene furugulv er litt på vei ut. Folk ønsker i større grad farge på gulvet, og da helst de lyse fargene, men en del velger også mørke gulv. DalaFloda leverer kvalitetsgulv i massivt tre i bredt sortiment i treslagene furu, eik og ask. Gulvene leveres ubehandlet eller miljøvennlig EasyCare behandlet som.


Gulvet har en stor rolle i folks hjem og blir ofte beskrevet som rommets sjel. Eksempel: Et rom med gulvareal på mskal belegges med gulv av dimensjon x 1(tykkelse x bredde). Det vil da gå med x løpemeter (ikke medregnet kapp).


Male tidligere behandlet tregulv ( malt , lakkert eller lutet) Vask med gulvrens for å fjerne skitt, voks og fett. Slip gulvet med fint sandpapir for å matte overflaten og fjerne eventuelle ujevnheter. Mal deretter gulvet med to strøk maling. Begynn med å male langs vegg og lister. Skal vi tro ekspertene koster det hverken mye tid eller penger å male gulvet selv.


Dessuten er det få gulv som ikke kan males.

Rengjøring av malt tregulv. Har du malt tregulvet ditt med Fluganyl, må du rengjøre tregulvet med et mildt rengjøringsmiddel iblandet vann, f. Fluren Universalrengjøring. Husk å bruke rengjøringsredskaper som ikke riper opp tregulvet. Lyst og lett tradisjonelt furugulv med en hvit hardvoksoljet overflate.


Gulvet gir en ren og nordisk følelse som tilbyr fritt spillerom for bruk av. Som forbruker så står man ovenfor en rekke valg man skal ta i forbindelse med oppussing eller nybygging- enten det er snakk om hjemme eller på hytta. Det mørke, lakkerte gulvet er borte, og hele rommet er forvandlet med de lyse plankene. Det støver, det bråker og det tar et par lange dager. Jeg har malt furugulv i hele huset og to små barn, likevel ser det omtrent ut som når vi flyttet inn for år siden.


Heltre furugulv er produsert av spesialtørket trelast og leveres i flere bredder, tykkelser og overflatebehandlinger. Panelene er tørket ned til fuktighet for å oppnå høy stabilitet. Leveres ubehandlet eller behandlet med miljøvennlige beiser og voks.


Vår metallprimer sitter på så å si alt, så hvis jeg skulle malt et laminatgulv ville jeg prøvd denne, anbefaler Chresten Nielsen, malermester og teknisk sjef hos Beckers til Ifi.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg