fredag 19. juni 2015

Panel maling med kvistlakk

Alt du trenger av bo- og byggevarer. Se hele utvalget i vår nettbutikk! Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo.

Alltid stort utvalg og god service. Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Finn laveste nettpris her. Nå er det enkelt å male gulnet panel. Se før- og etterbilder her.


Når det gjelder maling av ubehandlet panel , kan man enten legge to-tre ganger kvistlakk på kvist før man grunner, eller eventuelt bruke en sperregrunning. Kvistlakk og grunning.

Sperregrunning er et alternativ hvis panelet har veldig mye kvist, men man må kjøre to fyldige strøk med denne for å få isoleringseffekten, sier Sørensen. Selv de beste interiørmalingene er avhengige av et godt grunnarbeid. Derfor har vi forbedret våre grunninger, og gjort forarbeidet enklere for deg ved å lage et kombinasjonsprodukt med kvistlakk og grunning i ett. I dette rommet har vi nå malt taket og det er på tide å male veggene.


En vegg har fått nytt panel og skal males, den laserte veggen skal males med samme dekkene maling. Det er viktig at det umalte treet får tørke lenge før det males, ellers sprekker det opp og man kan se glipper i malingen. Akkurat dette har hendt på den laserte veggen. Velg riktig type kvistlakk.


Vær nøye med å bruke riktig kvistlakk. I dag anbefales det å bruke vanntynnbar maling på panel. Til denne typen maling anbefales det å bruke vanntynnbar kvistlakk. Kjøp kvistlakk som tilhører det malingssystemet du velger, så er du på den sikre siden. Bruk av kvistlakk utvendig har med andre ord liten hensikt, da kvae og harpiks ofte vil trenge seg gjennom uansett.


Så har du planer om å male ute, kan du droppe å gå over med kvistlakk , og dermed spare deg for unødvendig jobb. Hovedsaken er å sperre kvistene før maling , og den jobben gjør begge typene godt. Hva man velger av maling videre er irrelevant for hvilken kvistlakktype en skal velge.

Og oljebasert heftgrunn hjelper ikke mot kvistblødning. Vil tro at det kanskje er av betydning om det er olje eller vannbasert lakk som er brukt fra før av? I utgangspunktet ville jeg trodd at en lakkert panel ikke skulle blø igjennom. Om jeg vil anbefale det, er en annen sak. Men har du først bestemt deg for å droppe kvistlakk , bruk i det minste en go oljebasert grunning!


Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Brukes på alle flater med behov for sperring og kvistlakk , på nytt og gammelt underlag. Etterslett med fingeren eller en våt svamp. Når fugemasen er tørr, påføres siste strøk med maling. Male tidligere beiset panel.


Du kan følge samme fremgangsmåte for beiset panel som ved ubehandlet panel. Lakkert panel bør vaskes med et grovere rengjøringsmiddel, for eksempel kraftvask eller grovrent. Forarbeidet er viktig for å få ett bra resultat. Vask flatene og velg riktig grunning. Mal panelet med Ambiance SuperFinish maling som er beregnet på panel , og velg glansen du ønsker.


Påfør malingen først med malerull og etterstryk med en pensel som er dyppet i maling slik at du dekker not og fjær. Mal 2–bord av gangen med rull og etterstryk før malingen tørker. For sensitive personer kan det være lurt å la noen andre påføre kvistlakken og så heller selv ta grunning og toppstrøk med Sens. Hva gjør en med gulnet panel ? Hade taket hatt en kvist mer hadde det vert heldekkende.


Deretter brukt sperregrunn (ikke heftgrunn, sperregrunn har kvistlakk i seg), den er litt seig, men dekker utrolig godt, men er litt som å male med skolelim. Om du skal ha farge på malingen så få blandet farge i grunningen også, da slipper du kanskje unna med ett lag maling utenpå grunningen. På nytt treverk anbefaler vi strøk, og tidligere behandlet strøk.


Og da kan godt de to første være sperregrunn, så får malingen skikkelig feste også. Ikke ta snarveier når du skal male panel , det straffer seg veldig lett. For å svare på spørsmålet ditt, tror jeg ikke det finnes.


Bare det at det nå finnes grunning med innebygget kvistlakk er egentlig luksus så det holder, synes jeg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg