torsdag 4. juni 2015

Male gamle tømmervegger

Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Reserver ditt Hotell i Male online. Maskeringstape for maskering av lister etc. Dra forsiktig bort tapen når du ferdig med å male - og før malingen er tørr.


Det sparer deg for tid og du unngår rifter i malingsfilmen som følger med maskeringstapen. Dekkeplast til å feste på gulvet. Våt klut eller tørkepapir - i tilfelle du søler. Da er det enkelt å tørke opp malingen. Skal male tømmervegger på en hytte.


Hvordan bør jeg da gå fram? Veggene er gamle og har aldri vært behandlet. Tipper jeg må vaske dem skikkelig (evnt med noe salmiakkvann eller lignende) for å få vekk dritt og møkk.


Jeg har også hørt at det går an å sandblåse gamle tømmervegger. Ved sandblåsing blir tømmeret pusset med små sandkorn, og vil fjerne fliser og mindre ujevnheter, samt slipe bort ytterste lag av skitt og smuss. Jeg har bare sett dette blitt gjort på TV, har ikke egen erfaring med dette, men resultatet så veldig fint ut.


Du kan fint male tømmerveggene på hytta! Noen anger er det lurest å male de gamle tømmerveggene. Hvis du velger å male tømmerstokkene, bør større sprekker jevnes ut med en akrylbasert fugemasse til tre, før maling. Ellers vil sprekkene kunne se ut som store, sorte revner på veggen.


Fugemassen påføres i 2-omganger, og jevnes ut med en våt svamp. Resten av det gamle eternitt-taket rives også. Helt ned til det gamle trået som heldigvis er godt nok til å bevares.


Og Lillebror sørger for at traktorhengeren er klar for å bli fylt opp på ny! Vi merker godt at været er snillere på denne siden av huset, og i vert fall øverst sitter det godt. Vi har en gammel hytte med massive tømmervegger. De er flotte, men de har blitt svært mørke.


Male gamle tømmervegger

Finnes det noe råd for å få tilbake den opprinnelige fargen? Tømmer og panel som blir utsatt for sollys mørkner. Prosessen er helt naturlig, men litt kjedelig når man ønsker å bevare den friske løden fra nytt treverk. Tilbygg på gamle hus Behovet for mer plass skaper utfordringer for det gamle huset.


Ofte er tilbygg beste løsning - eksiterende bygg kan i stor grad forbli urørt. Behandling av gamle tømmervegger ( inne ) – bilde. Naturlig glød med ble- kelut.


Med blekelut får man lysnet treverket slik at det får tilbake sin opprinnelige farge. Det beste er å teste valgt behandling på et lite synlig sted før du setter i gang med hele. Mye grunnarbeid må man regne me men det er det definitivt verdt for å få et akseptabelt resultat. Vi hadde bestemt oss for å male rommet blått og jeg fant en fra Jotuns fargekart som heter Alladin. Den blanke overflaten er med på å øke lysinnfallet.


I et interiør der gamle tømmervegger og matte moderne grå vegger møtes, passer de hvite dobbeltdørene med hvitt listverk samt store vindusflater med forseggjorte vinduslister perfekt inn. Listene er langt fra standard i dette vakre huset på Sørlandet! Først: Male tømmervegger på gammel hytte som har stått ubehandlet siden hytta var ny?


Male gamle tømmervegger

Mulig du kan bruke den gamle typen siden du skal ha sperregrunn over, men hvis du bruker vannbasert maling rett på, så vil det bli flekker hvis du har en lys farge. Mørke tømmervegger og små rom gjorde at hytta virket ganske kompakt. Derfor valgte de å male den opp i én farge som går igjen i alle rom. Det gjør at den virker større med en roligere helhet mellom rommene. Vi bryr oss om ditt personvern.


Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Godt vedlikehold forebygger skader og dyre reparasjoner. Vi renser og pusser tennene dine. Ved å pusse opp, male og trekke om gamle møbler i rene, enkle tekstiler og farger, blir inntrykket sobert og elegant.


At det er vel verdt å ta vare på – og pusse opp – gamle detaljer som utslagsvask og vedovner, de gir interiøret et mye mer personlig preg. Deretter tenker jeg å grunne med en sperregrunn (som har kvistlakk), vet ikke om jeg. Hvis du skal male en gammel dør må den gamle malingen fjernes først. Malingfilmen kan fjernes på flere måter – for eksempel mekanisk ved skraping, eller kjemisk med malingfjerner. Maling som sitter godt fast behøver ikke slipes vekk.


Det vesentligste er å fjerne all løs maling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg